Για “καυτό Σεπτέμβριο” και στο μέτωπο “κατασκευών-ενέργειας” κάνουν λόγο παράγοντες με γνώση του παρασκηνίου.
  • Αυτό γιατί προς τον ερχόμενο μήνα “βλέπουν” ουσιαστικές εξελίξεις στο 1 από τα 2 deals που περιμένουν-καιρό τώρα-  στην αγορά αλλά και νεότερα από τον διαγωνισμό για την “Αττική Οδό”. 
Το ενδιαφέρον είναι, πως αυτές οι δύο υποθέσεις, συνδέονται μεταξύ τους και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε ο “συνδετικός κρίκος” να αποδειχθεί game changer.
  Αυτό γιατί, όπως εξηγούν οι εν λόγω παράγοντες,
  • η First Sentier έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την διεκδίκηση της χρυσοφόρου σύμβασης για την παραχώρηση της “Αττικής Οδού”. 
Το σχήμα του ελληνικού ομίλου με το αυστραλιανών συμφερόντων επενδυτικό χαρτοφυλάκιο είναι το 1 από τα 8 που έχουν επιλεγεί από το ΤΑΙΠΕΔ στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
  • Το First Sentier Investors εδώ και σχεδόν 2 μήνες είναι σε συζητήσεις με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το ενδεχόμενο απόκτησης στρατηγικού ποσοστού του μετοχικό κεφάλαιο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.
Άλλωστε το ενδιαφέρον των Αυστραλών για την “ενέργεια” δεν είναι καινούργιο, καθώς πέρυσι τέτοια εποχή (αρχές Σεπτεμβρίου) ήταν στην τελική 4άδα των ενδιαφερόμενων για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ. 
   Σημειωτέον, πως για τα Δίκτυα είχε ενδιαφερθεί και το έτερο αυστραλιανών συμφερόντων fund, Macquarie που είχε προηγηθεί- του First Sentier- στις συζητήσεις για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here