Ένα ψηφιακό avatar αγόρασε η Visa Inc. έναντι 150.000 δολαρίων, σε μια ένδειξη υποστήριξης μιας αναπτυσσόμενης περιοχής επενδύσεων στον τομέα των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain.

Η εξαγορά του CryptoPunk #7610 – ένα από τα ψηφιακά είδωλα που διανεμήθηκαν αρχικά δωρεάν σε οποιονδήποτε είχε ethereum wallet – έγινε στις 18 Αυγούστου.

«Πιστεύουμε ότι τα NFT θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της λιανικής, των socia media, της ψυχαγωγίας και του εμπορίου», δήλωσε ο Cuy Sheffield, επικεφαλής crypto στη Visa. Η Visa ήθελε με αυτόν τον τρόπο να «δείξει την στήριξή της» σε όσους εμπλέκονται στην αγορά NFT, είπε ο Σέφιλντ.

Η Visa είναι ένα από τα πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τον περασμένο χρόνο νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα, με ενέργειες που βοήθησαν στην αύξηση της τιμής του Bitcoin στα 65.000 δολάρια τον Απρίλιο. Τον Μάρτιο, η Visa δήλωσε ότι θα πειραματιστεί με τη χρήση ενός τύπου κρυπτονομίσματος για τον διακανονισμό των συναλλαγών. Έχει συνεργαστεί με την Anchorage Digital Bank, ένα ίδρυμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η Anchorage πούλησε το CryptoPunk στη Visa για λογαριασμό ενός τρίτου μέρους, ανέφερε η εταιρεία.

Πρόκειται για μια από τις πλέον μεγαλύτερες πωλήσεις τέτοιου avatar, 10.000 εκ των οποίων δημιουργήθηκαν το 2017 από την Larva Labs, μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και στη συνέχεια διανεμήθηκαν δωρεάν. Αυτά τα είδωλα στη συνέχεια ανταλλάχθηκαν για εκατομμύρια, με ανθρώπους όπως ο διευθυντής διαφημίσεων Gary Vaynerchuk να τα αγοράζουν και να τα πωλούν. Τον Ιούνιο, ο Sotheby’s πούλησε ένα avatar για 11,8 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του premium.

Τώρα, το φθηνότερο διαθέσιμο CryptoPunk είναι καταχωρημένο για 67,67 ether, ή $225,000

Η αγορά non-fungible (μη ανταλλάξιμα) tokens- NFT – δεν είναι δοκιμασμένη και μοιάζει κερδοσκοπική. Οι αγοραστές μπορεί να χάσουν όλα τα χρήματά τους. Όταν αγοράζετε ένα NFT, κατέχετε ουσιαστικά ένα πιστοποιητικό γνησιότητας και δεν έχετε απαραίτητα τα δικαιώματα στην ίδια την εικόνα, η οποία μπορεί να αναπαραχθεί ψηφιακά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here