Κέρδη ρεκόρ εννεαμήνου κατάγραψε η Titan Cement International SA , ενώ οι προοπτικές παραμένουν θετικές χάρη στα επίπεδα ζήτησης στις περιοχές δραστηριοποίησης του Ομίλου

Τα βασικά μεγέθη:

* Κέρδη ρεκόρ εννεαμήνου με ισχυρές πωλήσεις στις κύριες αγορές
* Οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 14% και διαμορφώθηκαν σε €1.892 εκ. στο εννεάμηνο χάρη στους υψηλότερους όγκους πωλήσεων σε όλες τις αγορές και στα αυξημένα επίπεδα τιμών.
* Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 72% και διαμορφώθηκαν σε €397 εκ. το εννεάμηνο, καθώς αποκαταστάθηκαν τα περιθώρια κέρδους.
* Όλες οι αγορές κατέγραψαν διψήφια αύξηση της κερδοφορίας χάρη στους αυξημένους όγκους πωλήσεων, στη δυναμική των τιμών και στη βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα, σαν αποτέλεσμα των ψηφιακών συστημάτων παραγωγής, του βελτιωμένου ενεργειακού μείγματος και της συγκράτησης του κόστους ενέργειας.
* Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε €198 εκ. το εννεάμηνο του 2023 και τα κέρδη ανά μετοχή (9μήνου) διαμορφώθηκαν στα €2,64.
* Ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς EBITDA διαμορφώθηκε σε 1,5x. Ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου σε «BB» με θετική προοπτική, ενώ δόθηκε αξιολόγηση «BB+» από τον οίκο Fitch.
*Οι επενδυτικές δαπάνες ανήλθαν σε €158 εκ., εστιάζοντας σε έργα ανάπτυξης δυναμικότητας και εργασιών, ενεργειακής αποδοτικότητας και βελτίωσης logistics.
*Ανακοινώνεται νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους €20 εκ., το οποίο θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.
* Το 3ο τρίμηνο ο Όμιλος μείωσε περαιτέρω τον δείκτη κλίνκερ προς τσιμέντο (76,9% έναντι 78,4% πέρυσι) και αύξησε σε επίπεδα ρεκόρ τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων (19,1%, +2 ποσοστιαίες μονάδες), μειώνοντας τις ειδικές καθαρές εκπομπές CO2 κατά 2,1%, έναντι του 3ου τριμήνου 2022.
* Ο φορέας MSCI αναγνώρισε και πάλι τις κορυφαίες επιδόσεις του Τιτάνα σε θέματα ESG, αξιολογώντας τον Όμιλο με «ΑΑ» για τρίτη συνεχή χρονιά.
* Οι θετικές προοπτικές διατηρούνται για το έτος, χάρη στα επίπεδα ζήτησης στις περιοχές δραστηριοποίησης του Ομίλου, στα σταθερά επίπεδα τιμών και στην περαιτέρω βελτίωση του κόστους, ως αποτέλεσμα υλοποίησης επενδυτικών έργων.

09112023_ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝ_ΑΠΟΤΕΛΕΣMATA 9MHNOY_ 2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ