Στα 26,20 ευρώ η μετοχή- με άνοδο +22,14% από την αρχή του έτους- με αποτέλεσμα η αποτίμηση του ομίλου να υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ

Πρόκειται για το καλύτερο 3μηνο-αρχής έτους στο χρηματιστηριακό ταμπλό, απόρροια και της θεαματικής ενίσχυσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 2023 συνδυαστικά με την διακριτή της διοίκησης προς την “πράσινη” μετάβαση. 

Ενα από τα στοιχήματα που οδήγησε τους αναλυτές της Eurobank Securities να ανεβάσουν την τιμή-στόχο στα 31 από τα 25,3 ευρώ, να επαναλάβουν την σύσταση για αγορά και να εκτιμήσουν μέση ετήσια αύξηση λειτουργικών κερδών 5% έως το 2026.

Παράλληλα η Eurobank Securities “βλέπει”  EBITDA 2024 στα 573 εκατ €, κέρδη πάνω από 300 εκατ € με προοπτική free cash flow (3ετίας) που να δικαιολογεί είτε εξαγορά, είτε πιο γενναιόδωρη μερισματική πολιτική ή κάποια έκπληξη, μέσω της θυγατρικής στις ΗΠΑ.

Πάντως, στο πλαίσιο της πρόσφατης περιήγησης/ενημέρωσης δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο Καμάρι/Βοιωτίας ο Δημήτρης
Παπαλεξόπουλος διευκρίνισε πως ένα ΙΡΟ της TITAN America δεν είναι στον σχεδιασμό της διοίκησης για το 2024.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του δεύτερου…αρχαιότερου ομίλου εισηγμένου στο ΧΑ (από το 1912) παραδέχτηκε-έμμεσα- πως τα 2,057 δισ.€ αποτίμησης δεν τιμολογούνται εύλογα.

Όταν, με συντηρητικές εκτιμήσεις συνδυαστικά με το τεράστιο έλλειμμα υποδομών στις ΗΠΑ η θυγατρική θα δικαιολογούσε μεγαλύτερο premium για τον όμιλο.

Αναλυτής, με γνώση του κλάδου υπολογίζει στο 1,5 δισ$ ένα (δυνητικό) ΙΡΟ της TITAN America.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ