Την ανανέωση Πρωτοκόλλου Συνεργασίας υπέγραψαν το Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), επικυρώνοντας τη στενή και μακροχρόνια συνεργασία τους στον τομέα εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων προπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθ. Νίκος Παπαϊωάννου και ο Διευθυντής του Εργοστασίου Ευκαρπίας, Κώστας Νικολάου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργοστάσιο την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΑΠΘ αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας και ενδυνάμωσης ουσιαστικών συνεργειών μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας και των επιχειρήσεων. Ανέδειξε τα οφέλη από πρωτοβουλίες όπως το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον Τιτάνα, τόσο για τους νέους επιστήμονες που έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την αγορά εργασίας, να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν πραγματική εμπειρία όσο και για την Εταιρία, η οποία ‘ανοίγει παράθυρο’ σε σύγχρονες ιδέες και επιταχύνει την αλλαγή. Τέλος, ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε την ευχή να διευρυνθεί η συνεργασία και με άλλες δράσεις που δίνουν προοπτική στα νέα παιδιά.

Στην εκδήλωση υπογραφής του Πρωτοκόλλου παρευρέθηκαν επίσης από το ΑΠΘ οι Καθ. Αντώνης Κορωναίος, Ιδρυματικά Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης και Βάσω Παπαγεωργίου, Σύμβουλος Επικοινωνίας – Διαχείρισης Έργου, καθώς και οι Ανέστης Σελεγγίδης, Προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και Θάλεια Βούρου, Προϊσταμένη Ανθρώπινου Δυναμικού του Εργοστασίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των έργων που ανέλαβαν κατά τη διάρκεια της πρακτικής οι τρεις ασκούμενοι φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, έργα τα οποία έχουν ενταχθεί για υλοποίηση στο πρόγραμμα επενδύσεων του Εργοστασίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here