Σε υψηλά 16ετίας η μετοχή της ΤΙΤΑΝ Cement International, μετά και τη νέα θεαματική άνοδο με +3,41% στα 25,80 ευρώ.

Υψηλή τιμή ημέρας τα 25,90 ευρώ, και με την αποτίμηση να υπερβαίνει τα 2 δισ. (2,020 δισ.*) οι αναλυτές αναζητούν το κάτι παραπάνω από τα εντυπωσιακά μεγέθη 2023 που οδηγούν τον διεθνοποιημένο όμιλο, πλέον με άνοδο 20,20% από την αρχή του έτους.

Το flash note των αποτελεσμάτων ισχυρό: πωλήσεις πάνω από 2,5 δισ €, ebitda μεγαλύτερα των 535 εκατ.€ και συνεχή αύξηση μεγεθών της θυγατρικής ΤΙΤΑΝ America στις ΗΠΑ.

Η προοπτική ισχυρότερη, με την NBG Securities να έχει εντάξει τη μετοχή στο Top-3 και η Optima να δίνει τιμή-στόχο τα 33,9 ευρώ με σύσταση για “αγορά”.

Με την υπόθεση πως επιτυγχάνεται η στοχοθεσία του έμπειρου team της Optima η (προβολή) χρηματιστηριακής αξίας του ομίλου αρκετά πάνω από τα 2,5 δισ. αρχίζει να διαμορφώνει προϋποθέσεις ένταξης στον δείκτη MSCI Greece Standard.

Σημειώνεται πως, η μετοχή της ιστορικής ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας είχε τεθεί εκτός δείκτη Μάϊο 2020, μαζί με τις τραπεζικές Εθνική, Eurobank και Alpha Bank.

Τότε που ο MSCI Greece Standard…ξέμενε με μόλις 4 εκπροσώπους του ΧΑ: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo και Motor Oil. 

Πλέον εκπροσωπείται με 10 και υπό κανονικές συνθήκες  θα μπορούσε να φτάσει την 12άδα τέλος του 2024.

  • (*) στα, τουλάχιστον, 1,6 δισ.$ “τιμολογείται” (κατά μέσο όρο) εταιρεία μεγέθους της θυγατρικής TITAN America, σε όρους NYSE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ