Σε τροχιά επιτυχίας παραμένουν σταθερά οι νέες ελληνικές τεχνολογικές εταιρίες και το venture capital PTCF, με το νέο μεγάλο deal που βρίσκει την ελληνική Inaccess να εξαγοράζεται εξολοκλήρου και να συγχωνεύεται με την αμερικανική εταιρία Power Factors. Η τελευταία είχε και η ίδια εξαγοραστεί πέρυσι τον Ιούλιο, από το μεγαθήριο των συμμετοχών της Vista, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 90 δισ. δολαρίων.

Καταλύτης των επιτυχιών αυτών παραμένει σταθερά λοιπόν, το Piraeus Τaneo Capital Fund (PTCF), το venture capital fund με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ), που επενδύει στοχευμένα και στηρίζει με κεφάλαια και τεχνογνωσία νέες σημαντικές ελληνικές εταιρίες οι οποίες βρίσκουν το δρόμο της επιτυχίας και της μεγέθυνσης.

Το venture capital PTCF ανακοίνωσε την πλήρη αποεπένδυσή του από την ελληνική εταιρία Inaccess (https://www.inaccess.com/) στα πλαίσια της εξ ολοκλήρου εξαγοράς της από την αμερικανική  εταιρία Power Factors (https://pfdrive.com/), με έδρα το San Francisco.

Η νέα εταιρία που προκύπτει μετά την εξαγορά και τη συγχώνευση της ελληνικής Inaccess με την Power Factors, θα προσφέρει ολοκληρωμένο λογισμικό παρακολούθησης, βελτιστοποίησης, ελέγχου λειτουργίας και διαχείρισης αγοροπωλησιών ενέργειας σε ιδιοκτήτες Ανανεώσιμων Σταθμών Παραγωγής και Διαχείρισης Ενέργειας όπως ΦΒ πάρκα, Μπαταρίες μεγάλης κλίμακας, Υβριδικούς σταθμούς αλλά και «Εικονικούς Σταθμούς Παραγωγής Ενέργειας» (VPPs) εξυπηρετώντας πελάτες που αντιπροσωπεύουν ισχύ, η οποία ξεπερνά τα 200GW παγκοσμίως.

Ταυτόχρονα όμως, η εταιρία θα διατηρήσει τη βάση ανάπτυξης και λειτουργίας της πλατφόρμας της στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και νέες, υψηλής τεχνογνωσίας, θέσεις εργασίας.

Την αγοράστρια εταιρία αμερικανική Power Factors, έχει εξαγοράσει από τον Ιούλιο του 2021 η Vista Equity Partners, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών του κόσμου στον τομέα του Επιχειρησιακού Λογισμικού (Enterprise Software), με περισσότερα από 90 δισ. δολάρια  υπό διαχείριση)

Το venture capital PTCF εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της  Inaccess το 2013  με στόχο την διεθνή της ανάπτυξη.  Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα η εταιρία κατάφερε να επεκταθεί δυναμικά σε 60 χώρες. Στο διάστημα αυτό πέτυχε να καταστεί προνομιακός συνεργάτης των πιο σημαντικών διεθνών εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, με συνολική ισχύ υπό διαχείριση που ξεπερνά τα 35GW.

Το PTCF διέγνωσε από την αρχή τις δυνατότητες της Inaccess. Ως μοναδικός θεσμικός επενδυτής της εταιρίας την στήριξε ουσιαστικά, μέχρι την πρόσφατη εξαγορά που απέδειξε την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και τις δυνατότητες ανάπτυξης της εταιρίας, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών που τη στήριξαν.

Το PTCF είναι αμοιβαίο κεφάλαιο επενδυτικών συμμετοχών (ΑΚΕΣ) που επένδυσε μετοχικά σε ελληνικές καινοτόμες εξωστρεφείς εταιρίες νέα οικονομίας από το 2008-2013 και σήμερα βρίσκεται σε φάση από-επένδυσης.

Τα κεφάλαιά του προέρχονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ) και την Τράπεζα Πειραιώς.  Μεταξύ άλλων,  συμμετείχε στις εταιρίες, Kertus, Unismack, ESSDocs, VoiceWeb, Advent Technologies και ΑSA Recycling με επιτυχία. Το  PTCF συμμετέχει μετοχικά στις εταιρίες του χαρτοφυλακίου του και αναλαμβάνει θέσεις στα Δ.Σ.  των εταιριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here