Στο ενδιαφέρον τριών τραπεζικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, δύο από τα ΗΑΕ (First Abu Dhabi Bank & Emirates NBD) και ενός από το Κουβέιτ (National Bank of Kuwait) να εξαγοράσουν τη μονάδα της λιβανικής τράπεζας Bank Audi στην Αίγυπτο, αναφέρθηκε πρόσφατα ο αιγυπτιακός οικονομικός Τύπος.

Κατά τα αιγυπτιακά δημοσιεύματα, όπως αναφέρει στο τελευταίο του ενημερωτικό σημείωμα το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, η Bank Audi ερευνά εδώ και λίγο καιρό τις δυνατότητες εξόδου της από την αιγυπτιακή τραπεζική αγορά, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χρηματοπιστωτικής κρίσης που πλήττει το Λίβανο.

Σημειώνεται, ότι η Bank Audi βρισκόταν από το περασμένο έτος σε διαδικασία εξαγοράς της εδώ μονάδας της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (NBG Egypt), η οποία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, με αποτέλεσμα να μην είναι βέβαιο πώς θα καταλήξει η ως άνω προσπάθεια εξαγοράς.

Ο οικονομικός Τύπος, σύμφωνα με το σημείωμα του Γραφείου ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ανέφερε ότι η εμιρατινή τράπεζα First Abu Dhabi Bank, έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες για την εξαγορά της αιγυπτιακής μονάδας της λιβανικής τράπεζας.

Τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, η Κεντρική Τράπεζα Αιγύπτου ενέκρινε τη διεξαγωγή ελέγχου της οικονομικής κατάστασης και των περιουσιακών στοιχείων («due diligence») της Bank Audi στην Αίγυπτο από τον όμιλο First Abu Dhabi Bank, προτού ο δεύτερος προβεί σε εξαγορά αυτής.

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό οικονομικό Τύπο, η αιγυπτιακή επενδυτική τράπεζα EFG Hermes έχει αναλάβει τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου της Bank Audi, όσον αφορά τη συγκεκριμένη συναλλαγή, καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here