Την απελευθέρωσή της από τις φυλακές στις οποίες κρατείται ζητεί η οικονομική διευθύντρια της Huawei, επικαλούμενη προβλήματα υγείας, κυρίως υπέρτασης.

Με ένορκη κατάθεσή της, η οποία δόθηκε χθες στην καναδική δικαιοσύνη, η 46χρονη Μενγκ Ουάνγκζου ζητεί να αποφυλακιστεί, ενώ δικαστής στο Βανκούβερ του Καναδά αναμένεται να αποφανθεί επί του θέματος.

Η Ουάνγκζου συνελήφθη στις αρχές Δεκεμβρίου στο Βανκούβερ κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση της 46χρονης Μενγκ Ουάνγκζου την οποία κατηγορούν ότι απέκρυψε τις σχέσεις της εταιρείας της με μια επιχείρηση που προσπάθησε να πουλήσει εξοπλισμό στο Ιράν παρά το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε βάρος της χώρας αυτής.
Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα. Στην ένορκη κατάθεσή της έκτασης 55 σελίδων η Μενγκ ζητεί να αφεθεί ελεύθερη, κυρίως επειδή υποφέρει από σοβαρή υπέρταση εδώ και αρκετά χρόνια και χρειάστηκε να νοσηλευτεί τις τελευταίες ημέρες μετά την σύλληψή της.
«Εξακολουθώ να μην αισθάνομαι καλά και φοβάμαι ότι η υγεία μου θα επιδεινωθεί κατά την φυλάκισή μου», σημειώνει η Μενγκ, η οποία είναι επίσης κόρη του ιδρυτή της Huawei. Στην κατάθεσή της η ίδια υπογραμμίζει επίσης ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας στη ζωή της και διευκρινίζει ότι το 2011 επέζησε από καρκίνο του θυρεοειδούς και ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην κατάποση στερεών τροφίμων.

Την Παρασκευή κατά την ακροαματική διαδικασία, η καναδική εισαγγελία αντιτάχθηκε στην απελευθέρωσή της με εγγύηση, κρίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει στην Κίνα για να γλιτώσει μια ενδεχόμενη έκδοσή της στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here