Θετικές διαθέσεις καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα Παρασκευή καθώς η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα προσπαθεί να αξιολογήσει τις επόμενες εξελίξεις στην κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα.

Το Πεκίνο κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι “ξεκίνησαν τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία”, μετά την εφαρμογή των νέων αμερικανικών δασμών 25% σε κινεζικά προϊόντα ύψους 34 δισ. δολ.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας υπογράμμισε ότι το Πεκίνο “δεν θα ρίξει την πρώτη βολή, ωστόσο προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού, η Κίνα θα αναγκαστεί να ανταποδώσει όπου χρειάζεται”. Λίγο αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας γνωστοποίησε ότι τα κινεζικά αντίποινα έχουν τεθεί σε ισχύ.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 382,42 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,1% στις 12.478,41 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα σημείωσε άνοδο 2,6% τον Μάιο σε μηνιαία βάση.

Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 5.384,12 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει επίσης 0,3% στις 7.622,80 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,2%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here