Σημαντικά βήματα προόδου σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κάνει η Ελλάδα, η οποία κατάφερε να σημειώσει την τέταρτη μεγαλύτερη πρόοδο στην Ευρώπη στο e-Government την τελευταία διετία. Η χώρα βελτίωσε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες την επίδοσή της τη διετία 2017-2019. Αυτή η επίδοση συνιστά τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό προόδου μεταξύ 36 χωρών της Ευρώπης, που εξετάζει το “eGovernment Benchmark 2020”.

Το eGovernment Benchmark 2020, που πρακτικά αποτυπώνει το επίπεδο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος, δείχνει ότι το Λουξεμβούργο είναι η χώρα, η οποία πέτυχε το μεγαλύτερο άλμα, βελτιώνοντας κατά 20 μονάδες την επίδοσή της στην ψηφιακή  διακυβέρνηση.

Ακολουθεί η Ουγγαρία, που βελτίωσε τις επιδόσεις τις κατά 19 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία διετία και η Σλοβενία κατά 18 μονάδες. Η επόμενη χώρα με τη μεγαλύτερη πρόοδο είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με το “eGovernment Benchmark 2020”, το οποίο δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,.

Πάντως, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αν και τα σχετικά στοιχεία αφορούν το 2019 και δεν αποτυπώνουν τη σημαντική πρόοδο, που έχει σημειωθεί στη χώρα, ειδικά από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 και μετά.

Να σημειωθεί ότι το “eGovernment Benchmark 2020” αξιολογεί τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στη δημόσια διοίκηση και τη διαφάνεια στην παροχή τους, το πόσο εύχρηστες είναι οι ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες για τις φορητές συσκευές, καθώς και τη διασυνοριακή διαλειτουργικότητα.

 

Sepe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here