της Ελενας Ερμείδου

Σ’ ένα κλάδο δύσκολο, των Μεταφορών, θριάμβευσαν τα ανεξάρτητα δίκτυα, ήτοι μεσίτες και πράκτορες το 2017, ξεπερνώντας και τον εαυτό τους σε σχέση με το 2016. Ελαφρώς οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, τα ιδιόκτητα δίκτυα ανταγωνίζονται τις Απευθείας Πωλήσεις, ενώ εκτός ανταγωνισμού των Δικτύων των υπολοίπων δικτύων διανομής παραμένει για μία ακόμα χρονιά το κανάλι του Bancassurance.

Ειδικότερα, σε ένα σύνολο παραγωγής ασφαλίστρων μεταφερόμενων εμπορευμάτων 21 εκατ. ευρώ το 2017, τα ανεξάρτητα δίκτυα (μεσίτες, πράκτορες) συμμετείχαν κατά 87,6%, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι (ιδιόκτητο δίκτυο) 5,9%, οι απευθείας πωλήσεις 4,3% και η συνεργασία με τις τράπεζες (bancassurance)  με 2,2% .

Η κατανομή παραγωγής  μεταξύ των καναλιών διανομής τα δύο τελευταία έτη δεν έχει μεταβληθεί, εξετάζοντας την παραγωγή ασφαλίστρων για το 2016 η οποία είχε ως εξής: ανεξάρτητα δίκτυα (μεσίτες, πράκτορες) 8,2%. Ασφαλιστικοί σύμβουλοι (ιδιόκτητο δίκτυο) 7,9%. Απευθείας πωλήσεις 6,8% και τράπεζες 2,1%.

Το μερίδιο που απώλεσαν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι και οι απευθείας πωλήσεις φαίνεται να πηγαίνει στα ανεξάρτητα δίκτυα,  με το κλάδο να καταγράφει, ωστόσο πτώση  1,3% σε σχέση με το 2016.

Σε σχέση με το σύνολο του κλάδου, στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών, η εγγεγραμμένη παραγωγή ασφαλίστρων συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων συμβολαίων έφθασε τα 2,1 δισ. ευρώ το 2017 (αυξημένη κατά 2,9% σε σχέση με το 2016).

 

Insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here