Στην ενίσχυση της παρουσία του στα ράφια της οργανωμένης λιανικής προχωρά ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα. Έτσι με μια νέα συνεργασία με τα Supermarket My Market, ο Συνεταιρισμός επεκτείνει τη δραστηριότητα της διανομής των προϊόντων του. Συγκεκριμένα, η συνεργασία έχει ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου και αφορά αρχικά στη διάθεση των γαλακτοκομικών προϊόντων ΘΕΣγάλα μέσω της γνωστής αλυσίδας στην Θεσσαλία.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «ο ΘΕΣγάλα προχωράει στην σύναψή συνεργασίας και με τα Super Market, My Market,  με στόχο την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης των προϊόντων του, διευρύνοντας παράλληλα το δίκτυο πώλησής τους.

Η συνεργασία με την αλυσίδα supermarket My Market, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην μέχρι τώρα ριζική αναδιάρθρωση που κάνει ο Θεσσαλικός Συνεταιρισμός, ενώ διευκολύνει τους καταναλωτές να αγοράσουν το ποιοτικό συνεταιριστικό γάλα διευρύνοντας τα σημεία πώλησης. Με γνώμονα τη νέα στρατηγική του και πιο συγκεκριμένα την ενίσχυση των καναλιών διανομής του, ο Συνεταιρισμός μεριμνά ώστε να φέρει τους παραγωγούς του, ένα βήμα πιο κοντά στον καταναλωτή, αγοράζοντας τα αγαπημένα Θεσσαλικά προϊόντα από τα ράφια των supermarkets.»

Τα προϊόντα που διατίθενται μέσω των καταστημάτων My Market είναι το φρέσκο γάλα, καθώς και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα του Συνεταιρισμού.

Σημειώνεται ότι το γάλα έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος από τις 21 Μαΐου ενώ και στα σούπερ μάρκετ Θανόπολος διατίθενται προϊόντα του Συνεταιρισμού. Σημειώνεται ότι ο ΘΕΣγάλα ιδρύθηκε το 2011 με στόχο τη σύναψη συμβολαίων διάθεσης γάλακτος με εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες, «αλλάζοντας το τοπίο της ελληνικής κτηνοτροφίας με μια σειρά από καινοτομίες, με πιο σημαντική την απευθείας διάθεση υψηλής ποιότητας γάλατος στον καταναλωτή μέσα από τη χρήση αυτόματων πωλητών». Το 2013 ο Συνεταιρισμός ξεκίνησε δίκτυο καταστημάτων με Αυτόματους Πωλητές Γάλακτος ΘΕΣγάλα στη Λάρισα. Στη συνέχεια έστησε το  2015 η Θεσσαλονίκη και το 2016 στην Αθήνα ανάλογα σημεία ενώ το το 2017, εμπλούτισε τα σημεία αυτά με συνεταιριστικές γωνιές ελληνικών προϊόντων καθημερινής διατροφής και επέλεξε την ανάπτυξη μέσω franchise.

Μάλιστα όπως αναφέρεται «η εταιρεία έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας συνεισφέροντας την τελευταία τετραετία (30/06/2014 – 30/06/2018) συνολικά περίπου € 9,59 εκ. στο Δημόσιο και σε εργαζομένους. Σήμερα, χάρη στις οργανωμένες και συστηματικές προσπάθειες των μελών του, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα αποτελεί τόσο τον μεγαλύτερο παραγωγικό συνεταιρισμό αγελαδινού γάλακτος στη χώρα μας, όσο και ένα πρότυπο μοντέλο συνεταιριστικής λειτουργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here