Επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η διοίκηση της εταιρείας παραγωγής και εμφιάλωσης νερού, ΘΕΟΝΗ, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον εορτασμό των 60+ διεθνών βραβείων που έχει ήδη λάβει το δημοφιλές νερό.

Εντός του 2023 θα είναι έτοιμο το logistics center που κατασκευάζει η εταιρεία στην περιοχή της Βατσουνιάς Καρδίτσας, όπου βρίσκεται και η έδρα της. Σε έκταση 38.000 τ.μ. θα δημιουργήσει μία στεγασμένη εγκατάσταση 7.618 τ.μ, δημιουργώντας περισσότερες από 60 θέσεις εργασίας, όπως ανέφερε σχετικά ο διοικητικός διευθυντής της επιχείρησης, κ. Δημοσθένης Αναστασίου. Η επένδυση για το logistics center υπολογίζεται περί τα 5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία θα εγκαταστήσει και μία νέα γραμμή παραγωγής για βιοδιασπώμενες φιάλες, με επένδυση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και πόρους που θα προέρχονται από τον αναπτυξιακό νόμο, ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Στόχος του AHB Group που παράγει το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη, είναι να πετύχει τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η νέα γραμμή θα αυξήσει την παραγωγή κατά 130%, θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα με την ίδια κατανάλωση και μειωμένη κατανάλωση υψηλής πίεσης αέρα. Μέσω αυτής η Θεόνη θα εισάγει και την αποτύπωση γραφής Braille στις νέες συσκευασίες, όπου θα μπορεί κάθε αγοραστής με προβλήματα όρασης να αναγνωρίσει το νερό της εταιρείας. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες γραμμές που παράγουν PET.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, το AHB Group προσβλέπει σε κύκλο εργασιών για το 2022 περί τα 26 εκατ. ευρώ έναντι 21,6 εκατ. ευρώ το 2021. Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, το μερίδιο αγοράς της στα σούπερ μάρκετ διαμορφώνεται σε 12%-13%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here