Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης παραμένει η THEON International, η οποία όχι μόνο επιβεβαιώνει τον τίτλο μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη, αλλά προχωρά και σε γενναία ανταμοιβή των μετόχων της. Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε την πρόταση για μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή, επιστρέφοντας συνολικά 24,4 εκατ. ευρώ στους επενδυτές της.
Στρατηγικές κινήσεις σε Φινλανδία και Μέση Ανατολή
Η THEON δεν εφησυχάζει στα εντυπωσιακά οικονομικά της μεγέθη. Με στρατηγικές επενδύσεις που «κλειδώνουν» το μέλλον, η εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά του 30% της Al Meezan Limited (ShockEOS), μια κίνηση που ήδη αποδίδει καρπούς με συμβόλαια άνω των 40 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η επιπλέον επένδυση 5 εκατ. ευρώ στη φινλανδική Varjo Technologies Oy υπογραμμίζει τη δέσμευση της THEON για καινοτομία αιχμής στα συστήματα οπτικής απεικόνισης.
Το όραμα του Κρίστιαν Χατζημηνά
Υπό τη στρατηγική καθοδηγηση του ιδρυτή και Προέδρου της, Κρίστιαν Χατζημηνά, η THEON μετεξελίσσεται σε παγκόσμιο ηγέτη συστημάτων οπτικής απεικόνισης. Η πρόσφατη εξαγορά της Kappa Optronics και η ένταξη στον δείκτη AMX του Άμστερνταμ σηματοδοτούν τη μετάβαση σε «συστήματα πλατφορμών».
Σπάζοντας το φράγμα των 570 εκατομμυρίων
Οι προβλέψεις για το 2026 είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξες. Με έναν στόχο εσόδων που αγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ, η THEON προγραμματίζει κεφαλαιουχικές δαπάνες (Capex) ύψους 30 εκατ. ευρώ, εστιάζοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής της ικανότητας και της διεθνούς της παρουσίας.
Η «σφραγίδα» των Financial Times
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η THEON φιγουράρει στη λίστα των Financial Times με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες. Με παρουσία σε 72 χώρες και περισσότερα από 270.000 συστήματα σε λειτουργία παγκοσμίως, η ελληνικών συμφερόντων πολυεθνική αποδεικνύει ότι η εξωστρέφεια είναι το κλειδί για την επιτυχία στην παγκόσμια αμυντική βιομηχανία.
Η οριστική έγκριση του μερίσματος αναμένεται από τη Γενική Συνέλευση, με τους μετόχους να βλέπουν το ποσό στους λογαριασμούς τους εντός του προσεχούς Ιουνίου.










