Για τον εξαιρετικής σημασίας καταλύτη που «ακούει στο όνομα ESG», τις δυσκολίες που έφερε στην αγορά το 2020, την έντονη μεταβλητότητα και τις επενδύσεις μίλησε ο Θεοφάνης Μυλωνάς, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης  «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2020», που πραγματοποιούνται για 18η χρονιά.
«Το 2020 ήταν μία δύσκολή αλλά χρονιά που μας δίδαξε πολλά για τον τομέα των επενδύσεων. Υπάρχει έντονη μεταβλητότητα στην αγορά. Ήταν ιδιαίτερη διότι δεν είχαμε αντιμετωπίσει μία υγειονομική κρίση, όλοι αναθεώρησαν απόψεις και μας έκανε να σκεφτούμε από το πως δουλεύουμε στο γραφείο μέχρι την λειτουργία των αγορών συνολικά. Η κρίση μας έμαθε πράγματα. Στην πορεία θα βγουν ακόμη καλύτερα συμπεράσματα. Πιστεύω ότι ο τομέας του ESG θα είναι το επίκεντρο των εξελίξεων. Οι προβλέψεις ανάπτυξης του 2021 είναι αισιόδοξες. Εύχομαι ανάπτυξη, προσωπική και συλλλογική. Βλέπω μια νέα είσοδο επενδυτών, εισροές στα αμοιβαία κεφάλαια και γενικότερα στην θεσμική διαχείριση. Τους επόμενους μήνες θα μεγαλώσει το ενδιαφέρον».

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεχωρίζουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις με την συμμετοχή σημαντικών στελεχών του επιχειρηματικού τομέα και εκπροσώπων φορέων, οι οποίοι θα θα δώσουν από διάφορες οπτικές γωνίες έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις της αγοράς και τις προοπτικές ανάπτυξης της.

Τα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ», αναγνωρισμένα από την επιχειρηματική κοινότητα ως ένας θεσμός ετήσιας αξιολόγησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών,  φέτος περιλαμβάνουν 19 επιμέρους κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθούν συνολικά 55 βραβεία. Επίσης, για τις κατηγορίες «Εμβληματική Προσωπικότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών» και «Manager of the Year» θα δοθούν 2 τιμητικές διακρίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here