Στο 11ο Insurance Conference έδωσε το παρών ο Θεόδωρος M. Μητράκος, Υποδιοικητής, Τράπεζα της Ελλάδος και απηύθυνε την ομιλία του «Εξελίξεις και προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς» ενώπιον των εκλεκτών συμμετεχόντων του συνεδρίου.

Όπως ανέφερε: Τα επόμενα 2 χρόνια εκτιμούμε πως θα υπάρξει ανάπτυξη. Τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να παρέχουν προϊόντα που ταιριάζουν στο κάθε καταναλωτή ξεχωριστά. Τα μεγέθη παραγωγής για το κλάδο (39 ασφαλιστικές εταιρείες) δείχνουν ότι η ακαθάριστη παραγωγή ασφάλιστρων ανέρχεται στα 3, 7 δις. ευρώ με το κλάδο ζημιών ν’ αγγίζει τα 1,8 δις. ευρώ. Η παραγωγή παρουσιάζει σταθερότητα όπως πέρυσι. Εν μέσω κρίσης ο κλάδος της ασφάλισης παρουσίασε δυναμική που στηρίχθηκε τόσο στη θέσπιση του μητρώου σφαλιστών αλλά και τη καθιέρωση του μηχανισμού εντοπισμού ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

“H Πολιτεία θα μπορούσε να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς με την παροχή κινήτρων για τη συμμετοχή στην ασφαλιστική αγορά νοικοκυριών και επιχειρήσεων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως είπε, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για την ανάπτυξη ενός “πανευρωπαϊκού προσωπικού συνταξιοδοτικού προϊόντος” (PEPP) με στόχο να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των συνταξιοδοτικών συστημάτων από τις εξελίξεις στο δημογραφικό και στις αγορές κεφαλαίων και από τις πιέσεις που ασκούνται στους εθνικούς προϋπολογισμούς”.

Παράλληλα, ο κ. Μητράκος, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον leader της ασφαλιστικής αγοράς, κ. Νικόλαο Μακρόπουλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here