Ενδεχομένως και την τρέχουσα εβδομάδα θα δοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) το «πράσινο φως» σε doValue και Intrum για την επαναδειοδότησή τους, με τους δύο servicers να χαρακτηρίζουν ως «τυπική» την παράταση που χορηγήθηκε από την εποπτική αρχή, προκειμένου αμφότερες να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητες στους φακέλους τους.  

Σύμφωνα με πηγές της doValue, οι επιπλέον πληροφορίες που ζητήθηκαν ήταν περιορισμένης έκτασης και τυπικού χαρακτήρα. «Οι πληροφορίες αυτές – μαζί με τα σχετικά έγγραφα – έχουν ήδη προσκομιστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΤτΕ. Καθώς ο έλεγχός τους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ο επόπτης παρέτεινε την ισχύ της υφιστάμενης άδειας», σημειώνουν χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η έκδοση της νέας άδειας αναμένεται μέσα στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ δεν επηρεάζονται σε τίποτα οι εργασίες της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα είναι διαδικαστικό και έχει να κάνει με τη μετοχική σύνθεση του Mubadala Investment Company, το οποίο επενδύει στην doValue, καθώς απέκτησε ποσοστό της Fortress. Όπως είναι γνωστό η Fortress είναι μέτοχος της ιταλικής doValue S.p.A, της μητρικής εταιρείας της doValue Greece.

Τυπική φέρεται να είναι και η πίστωση χρόνου που δόθηκε στην Intrum, με την εταιρεία να συνεχίζει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της στη χώρα, προχωρώντας τις διαδικασίες για την επαναδειοδότησή της.