Ήταν 15 Απριλίου του 2019 όταν ολόκληρος ο πλανήτης σε κατάσταση σοκ αντίκριζε τις εικόνες καταστροφής σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της γαλλικής πρωτεύουσας, τον ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Το αρχιτεκτονικό θαύμα παραδόθηκε στις φλόγες και εν μία νυκτί ένα μεγάλο μέρος του ναού, κυρίως ο ξύλινος σκελετός έγινε στάχτη.

Η καταστροφή της Notre Dame προκάλεσε παγκόσμιο σοκ αλλά και άμεση κινητοποίηση.

Κορυφαία ονόματα από την «αφρόκρεμα» του επιχειρηματικού κόσμου, από τις τέχνες και τα γράμματα, από τη showbiz, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δώρισαν πολύ μεγάλα ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε ποια φάση βρίσκονται όμως οι εργασίες;

Το banks.com.gr βρέθηκε στον εμβληματικό ναό και απαθανάτισε πλάνα που αποτυπώνουν την διαδικασία αποκατάστασης που βρίσκεται σε εξέλιξη:

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ολοκλήρωση του έργου ενδεχομένως να διαρκέσει από 5-10 χρόνια. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο και μελετώνται κάποιες από τις τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να διασφαλιστεί στο έπακρο τόσο η στατικότητα όσο και η ασφάλεια του κτηρίου του καθεδρικού ναού.

«Θα ξαναχτίσουμε την Νοτρ Νταμ ακόμη πιο όμορφα και θέλω να ολοκληρωθεί μέσα σε 5 χρόνια από τώρα, μπορούμε να το καταφέρουμε», είχε υποσχεθεί ο Γάλλος πρόεδρος.

Πάντως εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για 20ετία προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά είχαν συγκεντρωθεί σε έρανο 750 εκατομμύρια ευρώ, σε μια πρωτοφανή ένδειξη αλληλεγγύης.

Από την Apple μέχρι την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από ανώνυμους πολίτες μέχρι πάμπλουτες οικογένειες και ομίλους, οι δωρεές ήταν υπέρογκες.

Μεταξύ των γνωστών οικογενειών και ομίλων που συνεισέφεραν ήταν οι οικογένεια Πινό, ιδιοκτήτρια του ομίλου Kering, Αρνό, του ομίλου LVMH, Μπετανκούρ-Μεγέρ, οι κληρονόμοι του κολοσσού L’Oreal, Ντεκό, μέσω της JCDecaux Holding, ο όμιλος Total, η τράπεζα Credit Agricole και η Societe Generale.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here