Τα καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ χθες (Cyber Monday) έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το θετικό monemtum, ύστερα από το Thanksgiving και την Black Friday (ρεκόρ online πωλήσεων, ύψους 11,6 δισ. δολαρίων), προσελκύοντας με νέο μπαράζ εκπτώσεων και προσφορών το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Οι Αμερικανοί καταναλωτές απολαμβάνουν ήδη περίπου έναν μήνα προσφορών και εκπτώσεων, καθώς οι επιχειρήσεις λιανικής προσπαθούν να παρατείνουν την εορταστική περίοδο, η οποία ημερολογιακά είναι φέτος κατά έξι ημέρες μικρότερη, καθώς έπεσε αργά η Ημέρα των Ευχαριστιών.

Οι πρώτες όμως εκτιμήσεις της Adobe Analytics δείχνουν ότι το πρώτο Σαββατοκύριακο της εορταστικής περιόδου οι πωλήσεις
  • κατέγραψαν νέο ρεκόρ σχεδόν 30 δισ. δολαρίων, με τις πωλήσεις στη διάρκεια της Cyber Monday -που παραδοσιακά αποτελεί τη σημαντικότερη και μεγαλύτερη ημέρα online αγορών στις ΗΠΑ- να αναμένονται στα 9,4 δισ. δολάρια.
Η Amazon.com αλλά και παραδοσιακές αλυσίδες λιανικής όπως η Target Corp. και Walmart συγκεκριμένα ενίσχυσαν τις υπηρεσίες delivery, ώστε να καταφέρουν να εκτελέσουν ταχύτερα τις παραγγελίες μέσω Διαδικτύου, καθώς ολοένα και περισσότεροι πελάτες προτίμησαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους μέσω κινητών τηλεφώνων και tablet παρά με επίσκεψη σε φυσικά καταστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here