Στα 1,33 ευρώ η μετοχή της IDEAL στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με την πορεία της κόντρα σε κάθε λογική και Covid-19.
39,27% σε διάστημα εβδομάδας και με κέρδη +29,13% η μετοχή της εταιρείας αποτελεί μία από τις λιγοστές ανοδικές εξαιρέσεις του Χρηματιστηρίου.
Το 67,64% του μετοχικού κεφαλαίου είναι στα χέρια του Truad Verwaltungs AG (επίσης βασικού μετόχου της Frigoglass) συμφερόντων Λεβέντη-Δαυϊδ (Coca Cola/3E) και από το 2015, μετά την συμφωνία Χαράλαμπου(Χάρη) Δαυϊδ- Βασίλη Φουρλή ανέλαβε την διανομή και εμπορία των Gorenje/Korting, Liebherr, Brand, MABE και των απορροφητήρων Fourlis.
Ωστόσο θα ανατρέξω σε 2-3 λεπτομέρειες, του Αυγούστου 2015, γιατί εκτιμώ πως η χρηματιστηριακή άνοδος σχετίζεται και με αυτές.
Ωστόσο ο … διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες οι οποίες δεν ανακοινώθηκαν. Και αυτό διότι η δραστηριότητα του ομίλου Φουρλή στη χονδρική πώληση ηλεκτρικών συσκευών ασκείται μέσω της θυγατρικής της εισηγμένης Fourlis Trade η οποία επίσης έχει δύο θυγατρικές τις Service One και Trade Logistics.
Η Fourlis Trade μένει πλέον χωρίς αντικείμενο και το ερώτημα που τίθεται είναι ποιο το μέλλον της εταιρίας. Θα εκκαθαριστεί, θα απορροφηθεί ή θα πωληθεί στην Ιντεάλ;
Επισημαίνεται ότι η θυγατρική της Trade Logistics παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης αποθήκης κυρίως στα ΙΚΕΑ ενώ η Service One αποτελεί τη θυγατρική που ασχολείται με το service των ηλεκτρικών ηλεκτρονικών συσκευών που διατίθονταν μέχρι σήμερα στην αγορά από τη δραστηριότητα χονδρικής από την οποία αποχωρεί ο όμιλος Φουρλής.
Και τέλος ο τομέας του cyber security είναι στο επίκεντρο, αυτή την περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here