“Παράθυρο” στην ευκαιρία για βελτίωση της θέσης θεσμικών χαρτοφυλακίων ενδέχεται να ανοίγει για τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Ιουνίου.
Δευτέρα και Τρίτη ολοκληρώνεται ο κύκλος του δευτέρου τριμήνου και πρώτου εξαμήνου για το 2020, περίοδοι τόσο πρωτόγνωροι για την παγκόσμια κοινότητα, τις αγορές.
  •   Να περιμένουμε ένα window dressing στις δύο συνεδριάσεις, που μένουν για να ολοκληρωθεί ένα τόσο σημαντικό διάστημα;
Η απάντηση μπορεί να δοθεί, εν μέρει, από την Wall Street δηλαδή κατά πόσον τα pension funds που γράφουν κέρδη θα τα “κλειδώσουν” μεταφέροντας μέρος τους σε πιο συντηρητικούς τίτλους λ.χ bonds, όπως συχνά συνηθίζεται.
Θα εξαρτηθεί και από την στάση, που θα τηρήσουν αρκετά από τα funds που έχουν έκθεση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, από τις κινήσεις των θεσμικών και διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων.
  • Θα εξαρτηθεί και από την ρευστότητα, τα κεφάλαια που θα επενδυθούν, κυρίως, στην έκδοση του εταιρικού ομολογιακού της ΓΕΚ, με τον όμιλο να “ζητά” έως 500 εκατ. ευρώ. 
Αλλά και από τις αποκοπές μερισμάτων, ξεκινώντας αύριο με Καρέλια (9,40 ευρώ ανά μετοχή), Ελληνικά Πετρέλαια (0,25 ευρώ) και συνεχίζοντας την Τρίτη με την ΕΥΔΑΠ (0,38 ευρώ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here