Γράφει η «ξενοδόχος»

Εν μέσω θέρους αλλά και πανδημίας «τρέχει» η διαγωνιστική διαδικασία που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Apollo, η γνωστή εταιρεία συμβούλων Cushman & Wakefield Proprius για το ακίνητο όπου έχει γραφτεί κυριολεκτικά ιστορία, αφού στέγαζε για δεκαετίες τα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στο μακρινό παρελθόν.

Το ακίνητο, άνω των 4.000 τ.μ. στη Χρήστου Λαδά θεωρείται «φιλέτο» κυρίως λόγω θέσης στην «καρδιά» της Αθήνας και αυτός είναι κι ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει προσελκύσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών.

Και μάλιστα παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ξεκίνησε μετά το lockdown στις 15 Ιουνίου. Τώρα έχει έρθει η ώρα για τις δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του κτιρίου, του οποίου μία πρώτη αποτίμηση κυμαίνεται κοντά στα 8 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά τις χρήσεις, δινόταν η δυνατότητα τόσο για τη δημιουργία γραφείων όσο και ξενοδοχείου (λόγω θέσης, θέας σε Ακρόπολη- Λυκαβηττό και εγγύτητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς).

Από τις μη δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν, φάνηκε ότι σε αυτή τη φάση υπάρχει απτό ενδιαφέρον για γραφεία με ‘’πράσινα’’ χαρακτηριστικά και όχι για ξενοδοχείο και σε αυτό  φαίνεται ότι έχει παίξει το ρόλο της και η πανδημία που έδειξε πόσο ευάλωτος μπορεί να είναι ο τουρισμός.

  • Στις προτάσεις που υποβλήθηκαν από fund του εξωτερικού είναι και αυτή για τη δημιουργία πολυτελών κατοικιών κάτι που επίσης λείπει από το κέντρο της Αθήνας, αποτελεί ερώτημα ωστόσο αν η ελληνική πρωτεύουσα είναι «έτοιμη» να υποδεχτεί αυτού του είδους τη χρήση στη συγκεκριμένη περιοχή που δεν αποτελεί «κλασικό» σημείο για οικιστική χρήση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here