Αν οι Αμερικανοί κρατήσουν τα επιτόκια του δολαρίου στο 0% για πολύ καιρό, αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν από κοντά και οι υπόλοιπες Κεντρικές Τράπεζες του πλανήτη.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στο Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, δήλωσε χθες πως πιστεύει ότι η Fed πιθανότατα θα διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν έως το 2024 για να δώσει στον πληθωρισμό χρόνο να επιστρέψει στον στόχο του 2%.

  • “Με τη συνέχιση της βελτίωσης των δεδομένων της αγοράς εργασίας, με την ανεργία να πέφτει στο 4% και ελπίζουμε και κάτω από αυτό το ποσοστό, πιθανότατα θα χρειαστεί να φθάσουμε στο 2024 πριν δούμε τα επιτόκια να αυξάνονται”, δήλωσε ο Evans σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Wisconsin Bankers Association και την Indiana Bankers Association, σύμφωνα με το Reuters.
  • “Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να αρχίσουμε να αυξάνουμε σιγά – σιγά το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων, ενώ θα εξακολουθήσει να είναι βοηθητικό για να επιτύχουμε τον στόχο του 2% στον πληθωρισμό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here