Στα οικονομικά τους δεδομένα εστιάζουν οι γενιές των Millennials και οι Gen Zers το 2024, όπως αποτυπώνεται σε μελέτη της American Express, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.800 άτομα.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το 57% των ερωτηθέντων όρισε τους οικονομικούς στόχους ως τον κορυφαίο προσωπικό τους στόχο για την επόμενη χρονιά. Ακολούθησαν οι στόχοι με τους ευεξίας (50%) και ψυχικής υγείας (48%).

Ακολουθούν οι τρεις κορυφαίοι οικονομικοί στόχοι για τις δύο γενιές:

1. Αποταμίευση
Ο πιο δημοφιλής οικονομικός στόχος για τους millennials και τους Gen Zers το 2024 είναι να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις τους, με σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων να τον τοποθετούν στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών τους.

2. Αποπληρωμή χρεών
Περισσότερο από το 40% των ερωτηθέντων ανέφεραν τη ρύθμιση των χρεών τους ως κορυφαίο οικονομικό στόχο για το επόμενο έτος. Kάτι τέτοιο δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η εξόφληση του χρέους με υψηλά επιτόκια γίνεται όλο και πιο δύσκολη από τότε που η Federal Reserve στις ΗΠΑ, άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια το 2022.

3. Θέλουν να μείνουν στο budget τους
Ο προϋπολογισμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος οποιουδήποτε οικονομικού σχεδίου. Το 41% των ερωτηθέντων είπε ότι το να μείνουν στο budget τους, είναι ένας σημαντικός χρηματικός στόχος για αυτούς το 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ