Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τον διαγωνισμό παραχώρησης της Αττικής Οδού, με το υπουργείο Υποδομών να αναζητεί τον κατάλληλο τεχνοοικονομικό σύμβουλο για να “προχωρήσει” τη διαδικασία.

Έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου, προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με τα εξής γραφεία: RACE Consulting Engineers LP, LDK Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. και Hill International N.V.

Έργο του συμβούλου θα είναι να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες με την υφιστάμενη σύμβαση και την Αττική Οδό ΑΕ, θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Μεταξύ άλλων ο σύμβουλος θα προτείνει λύσεις για το νέο διαγωνισμό παραχώρησης, ο οποίος μπορεί να αφορά και πρόσθετα οδικά έργα στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι η παροντική σύμβαση ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2024, αν και η Αττική Οδός έχει αιτηθεί να δοθούν παρατάσεις. Δεδομένων των ανωτέρω, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλου ο οποίος θα διερευνήσει τις οικονομικές παραμέτρους «που επηρεάζουν το χρόνο λήξης της υφιστάμενης Σύμβασης Παραχώρησης και επιστροφής του Έργου στο Δημόσιο, των τεχνικών και οικονομικών παραμέτρων οι οποίοι συνδέονται με πρόβλεψη εκπλήρωσης συγκεκριμένων υποχρεώσεων εκ μέρους του Παραχωρησιούχου (βαριά συντήρηση, τεχνολογική αναβάθμιση συστήματος είσπραξης διοδίων κλπ)».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Σύμβασης «ο Ανάδοχος είναι υποχρεωμένος, στα πλαίσια των υποχρεώσεών του για εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Έργου, να προβεί σε αντικατάσταση τους και να εγκαταστήσει νέα συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας», σε συμφωνία με το δημόσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here