Κόντρα στα όποια συμφέροντα που θα διευκολύνονταν από μία απαξιωμένη ΔΕΗ, θυμίζοντας πως στις αρχές του έτους η αποτίμηση της είχε συρρικνωθεί σε λιγότερο και από 300 εκατ. ευρώ, η νέα διοίκηση επιχειρεί μία…αναγέννηση του ομίλου από τις “στάχτες” του.
Στην χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση ήταν, μέχρι τις 14.00′ , η μόνη εταιρεία/μετοχή από τις 25 του δείκτη FTSELarge Cap, με θετικό πρόσημο για να ακολουθήσουν στη συνέχεια TITC, Aegean, Motor Oil, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ αλλά με τις εντυπώσεις να τις…κλέβει η μετοχή της ΔΕΗ με απόδοση 5,29% στα 3,064 ευρώ, με τα 3,07 να απέχουν ελάχιστα από τα υψηλά 52 εβδομάδων, στα 3,158 ευρώ από την συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου (!).
    Πλέον η αποτίμηση ανέρχεται στα 710,85 εκατ.€, με τα περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης της σημαντικά υψηλότερα.
     Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν είναι λίγοι αυτοί, που φέρνουν ως παράδειγμα την (περίπου) ανάλογη περίπτωση της πορτογαλικής…ΔΕΗ, της EDP, που από το ένα δισ. χρηματιστηριακή αξία έφθασε στα 11 δισ. (!!).
Προς το παρόν ουδείς διατυπώνει την πρόβλεψη  πως η μετοχή της ΔΕΗ θα 10πλασιαστεί, ότι η αποτίμηση της θα ακολουθήσει αυτήν της πορτογαλικής…ομολόγου της.
  • Στα τρέχοντα επίπεδα χρηματιστηριακής αξίας πρέπει ωστόσο να συνεκτιμηθεί πως η τελευταία επένδυση αξίζει τουλάχιστον 400 εκατ. € πάνω από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της.
      Θα μπορούσε η ΔΕΗ να αποτελέσει ένα από τα turn around stories του 2019 και 2020; Η απάντηση εάν υπολογίσουμε τα στοιχεία της έκθεσης της Ernst & Young βάσει του συνόλου των ιδίων κεφαλαίων της, που αντιστοιχούν σε 15,8 ευρώ ανά μετοχή.
Προς το παρόν, η νέα διοίκηση της ΔΕΗ προχωρά στις πρώτες κινήσεις για την έκδοση διεθνούς ομολόγου . Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Στάσση, που συναντήθηκε με ξένους αναλυτές, η αποκλιμάκωση των επιτοκίων στα κρατικά ομόλογα και τα μέτρα διάσωσης της Επιχείρησης που ανακοινώθηκαν θα αποτελέσουν το διαβατήριο για την έξοδο στις διεθνείς αγορές. Το ενδιαφέρον των ξένων αναλυτών επικεντρώθηκε στα θέματα της ρευστότητας και των αυξήσεων στα τιμολόγια, της απολιγνιτοποίησης, αλλά και του σχεδίου της τιτλοποίησης των ανεξόφλητων οφειλών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here