Γράφει η «ξενοδόχος»

Με αφορμή το προσωρινό κλείσιμο και στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας «φούντωσαν» χθες οι φήμες περί επίταξης λόγω κορωνοϊού.

Αν χρειαστεί (που όλοι το απεύχονται) μπορεί να γίνει κι’ αυτό, σε δεύτερο ωστόσο χρόνο:

Με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού έχουν ρυθμιστεί

  • «και ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου».

Χθες ελήφθη η απόφαση για το κλείσιμο των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας (είχαν προηγηθεί αντίστοιχη απόφαση για τα εποχικής λειτουργίας), που θα ισχύσει από τις 23 Μαρτίου «με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία».

Προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες επισκεπτών (για ιατρικούς, επαγγελματικούς λόγους κ.τ.λ.) θα υπάρχει η υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και από 3 ξενοδοχεία αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία νομών της Θράκης και των νησιών που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σ.σ. για το μεταναστευτικό).

Ως προς το ποια ξενοδοχεία θα αποφασισθεί να μείνουν ανοικτά με βάση, τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνεννοήσεις που θα γίνουν με τις τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here