Σε ρυθμίσεις, ύψους 290 εκατ. ευρώ, για 4.154 οφειλέτες προχώρησαν τον Μάιο οι τέσσερις mega servicers (doValue, Intrum, Cepal και Qquant) που διαχειρίζονται το 90% των «κόκκινων» δανείων που βρίσκονται εκτός τραπεζών, ύψους 70 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, η πλειοψηφία των ρυθμίσεων αφορά σε στεγαστικά δάνεια και για τους τέσσερις πιστωτές, ενώ το συνολικό ποσό που διευθετήθηκε από τις εταιρείες διαχείρισης διαμορφώθηκε σε 322 εκατ. ευρώ και αφορούσε σε 5.758 οφειλέτες. 

Μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού έχουν ρυθμιστεί έως τα τέλη Ιουνίου αρχικές οφειλές, ύψους 6,7 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιτυχών ρυθμίσεων συνολικά στις 19.223. Σημειώνεται ότι μόνο τον Ιούνιο οι νέες ρυθμίσεις ανήλθαν σε 1.344 καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.

Όσον αφορά στα ποσοστά εγκρισιμότητας των χρηματοπιστωτικών φορέων (τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης) για αιτήσεις με οφειλές έως 250.000 ευρώ, πρώτες στη λίστα φιγουράρουν οι Intrum, QQuant και Veraltis, οι οποίες σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά.