Ο Νικόλαος Τεσσαρομάτης, καθηγητής χρηματοοικονομικής στο EDHEC Business School της Γαλλίας (Ecole des Hautes Etudes Commerciales) αναλαμβάνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) μετά την έγκριση του διορισμού του από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.

Σε δελτίο Τύπου το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει ότι η επιλογή του κ. Τεσσαρομάτη, ο οποίος προτάθηκε από τον υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου, «έγινε σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο Ν. 4826/2021 «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά», με ισχυρά εχέγγυα διαφάνειας και αξιοκρατίας. Σκοπός είναι να αναδειχθεί από το Συμβούλιο Επιλογής των υποψηφίων, ένα Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από πρόσωπα υψηλού κύρους και επιστημονικής κατάρτισης με σημαντική εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις, το οποίο θα ανταποκρίνεται με επάρκεια στις αυξημένες λειτουργικές και επιχειρησιακές απαιτήσεις του ΤΕΚΑ».

«Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής επικύρωσε σήμερα την επιλογή του κ. Νικολάου Τεσσαρομάτη για τη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΤΕΚΑ. Πραγματικά, θεωρώ ότι ο κ. Τεσσαρομάτης είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση, αφού έχει να επιδείξει όχι μόνο μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων ασφαλιστικών οργανισμών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και αξιόλογη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στο πεδίο των Χρηματοοικονομικών» υπογράμμισε ο κ. Τσακλόγλου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, προσθέτοντας ότι ο καθηγητής χρηματοοικονομικής στο EDHEC Business School επί μια δεκαετία, κ. Τεσσαρομάτης «διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Διαχείρισης της ΕΔΕΚΤ Α.Ε.Π.Ε.Υ., υπήρξε στέλεχος σημαντικών εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων στη Μεγάλη Βρετανία (Gartmore Investment Management, NatWest Investment Management, Hermes Investment Management)». «Εύχομαι ολόψυχα στον κ. Τεσσαρομάτη και στα μέλη του ΔΣ, η σύνθεση του οποίου θα ανακοινωθεί εντός των αμέσως επομένων ημερών, κάθε επιτυχία στο απαιτητικό έργο που αναλαμβάνουν» κατέληξε ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου.