Ο Ελον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla κατά την διάρκεια της χθεσινής επίσημης ενημέρωσης για το πρόγραμμα ανάπτυξης της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ότι η φθηνότερη μπαταρία που εξελίσσει η εταιρεία του, θα λανσαριστεί σε τρία χρόνια.

Οι επενδυτές στο πλαίσιο της «Ημέρας της Μπαταρίας» περίμεναν δύο σημαντικές ανακοινώσεις από τον Μασκ και σαφές χρονοδιάγραμμα: Την ανάπτυξη μιας μπαταρίας ικανής να χρησιμοποιηθεί για 10 χρόνια και να παρέχει τις υπηρεσίες της για εκατομμύρια μίλια και έναν συγκεκριμένο στόχο για την μείωση του κόστους – εκφρασμένο σε δολάρια ανά κιλοβατώρα. Και την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού οχήματος κάτω από την τιμή ενός αντίστοιχου βενζινοκίνητου αυτοκινήτου.

Μετά τις ανακοινώσεις οι επενδυτές εκτίμησαν τα νέα δεδομένα και μείωσαν την χρηματιστηριακή αξία της Tesla κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το Reuters. Οι επενδυτές έλαβαν υπόψη τους ότι συχνά η Tesla, δεν έχει πιάσει τους στόχους παραγωγής που έθεσε ο Μασκ.

Δείτε επίσης: Που εγκατέστησε η Tesla τον πρώτο ταχυφορτιστή V3;

Ο Ελον Μασκ, ανακοίνωσε και ότι θα μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων. Εκτίμησε ότι η νέα γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα περιλαμβάνει και ένα μοντέλο αξίας 25.000 δολαρίων, το οποίο θα συγκρίνεται σε τεχνικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα με ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο που διατίθεται τώρα στην αγορά.

Ο Μασκ δεν προσέφερε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο. Αντ’ αυτού, υποσχέθηκε ότι τα επόμενα χρόνια θα μειώσει το κόστος της μπαταρίας στο μισό αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία και τις καινούργιες διαδικασίες παραγωγής και πως θα λανσάρει ένα «προσιτό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here