Μία επικερδή συμφωνία για την πώληση ενός εκ των γηραιότερων πλοίων της πέτυχε η Tsakos Energy Navigation (TEN) συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου.

Η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία, εισηγμένη στη Νέα Υόρκη πούλησε το Eurochampion 2004 που κατασκευάστηκε το 2005 σε ανώνυμο αγοραστή, στο πλαίσιο συμφωνίας που αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια στο ταμειακό υπόλοιπο της TEN.

Μετά την πώληση, η TEN θα διαθέτει στόλο 67 δεξαμενόπλοιων με πλήρη παράδοση. Παρ’ όλ’ αυτά, η εταιρεία επιθυμεί να πουήσει πλοία παρόμοιας χωρητικότητας στο εγγύς μέλλον.

Η ΤΕΝ παραλάβει δύο δεξαμενόπλοια aframax με κινητήρα LNG, το Chios DF και το Ithaki DF, τα τελευταία εναπομείναντα πλοία σε μια σειρά τεσσάρων οικολογικών μονάδων που υποστηρίζονται από μακροχρόνια απασχόληση για μια μεγάλη εταιρεία πετρελαίου.

«Με όλα τα πλοία που κινούνται με LNG να παραδίδονται, η διοίκηση της ΤΕΝ θα συνεχίσει να διερευνά ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στα νεότευκτα όσο και στα μεταχειρισμένα, ενώ θα διατηρήσει το ενδιαφέρον της για στρατηγικές πωλήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει μια απρόσκοπτη μετάβαση του στόλου στο μέλλον», δήλωσε ο Γιώργος Σαρόγλου, πρόεδρος και επικεφαλής επιχειρήσεων της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ