Με ταχείς ρυθμούς, παρά τη δύσκολη συγκυρία η Τen Brinke συνεχίζει το φιλόδοξο επενδυτικό της πλάνο στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη εμπορικών κέντρων σε όλη την επικράτεια.

“Ναυαρχίδα” του εν λόγω πλάνου αποτελεί το πολυαναμενόμενο Piraeus Retail Park, ένα project που εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Το Piraeus Retail Park

Πρόκειται για ένα νέο εμπορικό πάρκο κατασκευάζεται ήδη από την Ten Brinke Greece. Το κτηριακό συγκρότημα δημιουργείται στο οικόπεδο που στέγαζε την ΒΙΣ (Βιομηχανία Συσκευασιών Α.Ε.) έως το 1997, στη συμβολή της οδού Πειραιώς με τη Λεωφόρο Κηφισού, στο Νέο Φάληρο.

Το εμπορικό πάρκο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 14.800 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.), εκτός του υπογείου που θα είναι επιφάνειας περίπου 10.143 τ.μ. και δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης.

Συνολικά, θα ανοίξουν 11 καταστήματα και ένα μεγάλο super market. Κατά πάσα πιθανότητα, το supermarket θα είναι της αλυσίδας ΑΒ.

Ακόμη 3 projects

Πέραν όμως του μεγάλου έργου του Piraeus Retail Park η Ten Brinke στρέφει το βλέμμα και εκτός Αττικής, εστιάζοντας στην κατασκευή 2 ακόμη εμποτικών πάρκων σε μεγάλα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα στην Πάτρα και στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Στην Πάτρα αναμένεται η δημιουργία ενός πάρκου προυπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, που θα εκτείνεται σε 21,5 στρέμματα στην Ακτή Δυμαίων, εκεί όπου κάποτε στεγαζόταν η εταιρεία ξυλουργείας ΑΒΕΞ.

Όσον αφορά το δεύτερο έργο, στο Ηράκλειο, πρόκειται για ένα ακόμη εμπορικό κέντρο σε έκταση 42 στρεμμάτων, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο. Στις σχετικές ανακοινώσεις που είχαν γίνει για την παρουσίαση του project, αναφέρθηκε ότι η έκταση θα αξιοποιηθεί στα πρότυπα της επένδυσης του Ελληνικού

Τέλος, μια τρίτη επένδυση εμπορικού πάρκου βρίσκεται στο στάδιο των “ζυμώσεων”  και αφορά και πάλι την Αττική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here