Άδοξο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας εσωρούχων MED με την εταιρεία ρούχων και αξεσουάρ AXEL, παρόλο που οι δύο μεριές είχαν υπογράψει μη δεσμευτικό μνημόνιο.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε στο Χρημτιστήριο η MED, αναφέροντας:

Η εταιρεία «MED ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ ΜΑΓΙΟ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ» με Α.Φ.Μ. 099359394 ανακοινώνει την διακοπή των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία «AXEL ACCESSORIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΟΔΑΣ – ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ» και με διακριτικό τίτλο «AXEL ACCESSORIES A.E.», με Α.Φ.Μ. 999559300, για την υλοποίηση του μη δεσμευτικού μνημονίου βασικών όρων συμφωνίας (MOU), που
προέβλεπε τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της «AXEL ACCESSORIES A.E.» από την «MED A.B.E.E.».

Υπενθυμίζεται ότι το μη δεσμευτικό μνημόνιο όριζε ότ οι συμβαλλόμενες εταιρίες επρόκειτο να προβούν σε πράξη συγχώνευσης δια απορροφήσεως με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά την οποία η AXEL, ύστερα από λύση της και χωρίς να τεθεί σε εκκαθάριση, θα μεταβίβαζε στη MED το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων της.

Από την πλευρά τους, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της AXEL θα ήταν μέτοχοι επί του καταβεβλημένου κεφαλαίου της απορροφώσας MED σε ποσοστό από 6,95% έως 7,05%, ενώ αναλάμβαναν την υποχρέωση να διατηρήσουν το σύνολο των μετοχών τους για διάστημα ενός έτους από τη κτήση τους και τουλάχιστον το 50% κατά το δεύτερο έτος.