Πονοκέφαλος περιμένει όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες του Ι.Χ. τους στην εφορία, καθώς μειώνεται ο χρόνος μέσα στον οποίο θα πηγαίνουν για καταστροφή.

Ειδικότερα, μόλις περάσουν 18 μήνες από την ημερομηνία της κατάθεσης (υποβολή δήλωσης ακινησίας οχήματος) οι πινακίδες θα καταστρέφονται. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε την καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας 24 μήνες μετά την ημερομηνία της κατάθεσής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή της ΑΑΔΕ ήρθε γιατί οι αποθήκες στις εφορίες όπου αποθηκεύονται οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Στην περίπτωση λοιπόν που οι πινακίδες ενός οχήματος καταστραφούν και δοθούν για ανακύκλωση από την εφορία λόγω της παρέλευσης του 18μήνου και ο ιδιοκτήτης του οχήματος επιθυμεί να το θέσει εκ νέου σε κυκλοφορία, τότε θα πρέπει να λάβει μια σχετική βεβαίωση από την εφορία και να την υποβάλει στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών. Για να γίνει αυτό οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλουν και παράβολο έκδοσης πινακίδων ύψους 30 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here