Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο Εβραϊκής καταγωγής, μέχρι χθες πανίσχυρος, Λόρδος Jacob Rothschild, ηγέτης της ομώνυμης Βρετανικής τραπεζικής δυναστείας.

 

Ο Nathaniel Charles Jacob Rothschild γεννήθηκε στις 28 Απριλίου 1936.

Σπούδασε στο Κολέγιο Eaton και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έγινε συνέταιρος της N.M. Rothschild & Sons τέσσερα χρόνια μετά την ένταξή του στην οικογενειακή τράπεζα, διευθύνοντας το τμήμα εταιρικής χρηματοδότησης.

Ο Jacob Rothschild έγινε πρόεδρος της RIT Capital Partners το 1988 και παραιτήθηκε το 2019.

Από το  2003 μέχρι το 2008, ο JR ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της τηλεόρασης BSkyB.

Ο J. Rothschild παραιτήθηκε από την οικογενειακή επιχείρηση N.M. Rothschild & Sons Ltd. το 1980, λόγω διαφωνίας σχετικά με την κατεύθυνσή της, για να επικεντρωθεί στην Rothschild Investment Trust.

Το παρακλάδι της επιχείρησης – τώρα γνωστό ως RIT Capital Partners Plc – είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πασίγνωστος μαικήνας και προστάτης των τεχνών, υπηρέτησε ως πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης μεταξύ 1985 και 1991 και πρόεδρος του Heritage Lottery Fund από το 1994 έως το 1998.

Σημαντικός συλλέκτης έργων τέχνης, αναπαλαίωσε το Spencer House στο Λονδίνο και διεύθυνε την πενταετή αποκατάσταση του Waddesdon Manor, της εξοχικής κατοικίας του 19ου αιώνα που χτίστηκε από έναν από τους πολλούς πλούσιους προγόνους του, από το 1990 έως το 1995.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ