Στην εξαγορά του πακέτου μετοχών του κ. Νίκου Κουτσιανά στην Apivita προχώρησε η Exea τον Δεκέμβριο του 2020, με τον κ. Κουτσιανά να αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας παραγωγής φυσικών καλλυντικών.

Υπενθυμίζεται ότι τo 2017, η Exea, εταιρεία χαρτοφυλακίου της Οικογένειας Puig, εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Apivita, ο ιδιοκτήτης της οποίας Νίκος Κουτσιανάς έμεινε ως μειοψηφικός μέτοχος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Τον Δεκέμβριο του 2020, βάσει συμφωνίας μεταξύ των μελών, η Exea εξαγόρασε το πακέτο μετοχών του Νίκου Κουτσιανά.

“Βρίσκομαι εδώ γιατί για μένα το θέμα είναι εθνικό…” είχε απαντήσει πριν-σχεδόν- 2 χρόνια σε ερώτηση σχετική με το “παρών” του στο επιχειρηματικό φόρουμ, στα Σκόπια.
Αυτά τον Απρίλιο του 2019, καθώς με τη μεταβίβαση του (απομείναντος ) μειοψηφικού ποσοστού του στην Exea “πέφτουν” οι τίτλοι τέλους στην μακροχρόνια σχέση Κουτσιανά-Apivita.
Στην αγορά των cosmetics πάντως εκτιμούν, πως το όνομα της οικογένειας στον ευρύτερο κλάδο θα έχει συνέχεια και εκπροσώπηση, με την Σοφία Κουτσιανά.
Mε την πιστοποιημένη life coach να είναι ιδιαίτερα δραστήρια το 2020 (κυρίως μέσω Holistic Life Seminars).   
Ειδικότερα φέρνουν ως παράδειγμα το Naxos Apothecary το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ (και του αδελφού του) με το εντυπωσιακό project στην Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής.

Νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ορίζεται ο Manuel Puig, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

H ανακοίνωση:

“Όλοι μας ευχαριστούμε τον κύριο Νίκο Κουτσιανά για όλα αυτά τα χρόνια στην Apivita, την οποία ίδρυσε με τη γυναίκα του Νίκη το 1979”, αναφέρει σε μήνυμα του ο CEO της Apivita, Herve Lesieur και προσθέτει:

“Η Apivita είναι ένα cult brand (“μάρκα λατρείας”) που προσφέρει φυσικές λύσεις ομορφιάς από μελισσοκομικά προϊόντα και μεσογειακά φυτικά εκχυλίσματα ενισχυμένα με κοσμητολογία αιχμής ως μία καινοτόμα υπεύθυνη εταιρεία (η Apivita είναι B Corp από το 2017).

Η εταιρεία αναπτύσσει σημαντικά τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές, ειδικά στην Ευρώπη και στην Ασία.

Όλοι μας ευχόμαστε στον κύριο Νίκο Κουτσιανά επιτυχίες στις επόμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here