Πωλητής ο Ηλιόπουλος, με ποσοστό καταστατικής πλειοψηφίας η Πειραιώς.

Τίτλοι τέλους στο σήριαλ, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με αφορμή τον “πόλεμο” Μάριου Ηλιόπουλου vs Πειραιώς για την Attica Group.

Στην χθεσινή συνεδρίαση άλλαξαν χέρια 91.846.160 μετοχές της MIG ήτοι το 10% του μ.κ της εισηγμένης, ποσοστό που αντιστοιχεί στο ποσοστό που συγκέντρωσε η πλευρά Ηλιόπουλου.

Για αυτό και χρηματιστές “έδειχναν” πωλητή την πλευρά της SeaJets, μετά και το Ο.Κ της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Πειραιώς για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της MIG.
Από τον Φεβρουάριο εκτυλίχθηκαν πολλά επεισόδια στην διάρκεια των οποίων η πλευρά της Πειραιώς ενίσχυε την θέση της στο μ.κ της MIG φτάνοντας τελευταία με διαδοχικές αγορές στα 0,217 ευρώ να αποκτήσει ποσοστό καταστατικής πλειοψηφίας, με ότι αυτό σημαίνει για τον σχεδιασμό του τραπεζικού ομίλου.
Ως γνωστόν το “κλειδί” της σχετικής διαδικασίας ήταν η έγκριση της συναλλαγής, που προέβλεπε τη μεταβίβαση του 79,38% της Attica Group-που κατείχε η MIG- προς την Strix Holdings (θυγατρική της Πειραιώς) με αντάλλαγμα δάνεια 443,8 εκατ. ευρώ (της MIG που είχε στο χαρτοφυλάκιο της η Strix).
Πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την διαδικασία συγχώνευσης της Attica Group με την ΑΝΕΚ.