Όλοι σήμερα γνωρίζουν ότι η καναδική Aphria ήταν η εταιρεία που είχε βάλει στο στόχαστρο το QCM.

Εταιρεία, που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία της κάνναβης, με κεφαλαιοποίηση πάνω από 2,5 δισ. δολάρια Καναδά. Για μηδενικές πωλήσεις και εξαγορές με εξωφρενικό αντίτιμο έκανε λόγο το fund.

Ωστόσο ανατρέχοντας λίγο παλιότερα, στις αρχές Μαρτίου, θα βρούμε πως η εν λόγω εταιρεία ήταν μεταξύ των υποψηφίων επενδυτών από Γερμανία και Καναδά για τους οποίους ο, τότε, υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου έκανε λόγο για ενδιαφέρον τους να ρίξουν χρήμα στην ελληνική αγορά.

Κουφό; Και όμως! Όπως με ενημέρωσε νωρίς (τα ξημερώματα ) ο άνθρωπος μου στη Νέα Υόρκη η Aphria είχε πρωτοεμφανιστεί στον ελληνικό Τύπο με αφορμή την, τότε, παρουσίαση του νομοσχεδίου για την χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης με το οποίο προβλεπόταν η παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης.

Τότε, οι κυβερνητικοί διαφήμιζαν, μάλιστα, το business plan των Καναδών που θα αφορούσε επένδυση ύψους έως 1 δισ. και θα προέβλεπε την δημιουργία έως 500 θέσεων εργασίας.

Μάλιστα απ΄ ότι πληροφορήθηκα οι άνθρωποι της εταιρείας είχαν έρθει σε επαφή με εκπροσώπους αγροτών στη Ξάνθη, με συνεταιριστικές επιχειρήσεις και συμβούλους φορέων παρουσία του Stephen Murphy, επικεφαλής ανάλυσης της Aphria.

Στις παρουσιάσεις, που είχαν γίνει τότε οι Καναδοί μιλούσαν για επένδυση που θα αφορούσε σε εκατό χιλιάδες (!) στρέμματα σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με επίκεντρο την Ξάνθη.

Οπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για τεράστια business success story. Εναν επενδυτή είπαν να προσελκύσουν οι της κυβέρνησης και αυτός βρέθηκε στο στόχαστρο του QCM.

Ωστόσο στην διάρκεια των παρουσιάσεων η Ελλάδα είχε την τιμητική της…έμμεσα έστω και σε άλλες 2-3 περιπτώσεις.

Περισσότερα όμως αύριο, όταν με το καλό με ενημερώσει ο άνθρωπος μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here