Γράφει η «ξενοδόχος»

Τρεις εκκρεμότητες «βλέπει» η διοίκηση της  Lamda Development μέχρι να επέλθει το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για το Ελληνικό και τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Ακριβώς σε αυτές αναφέρθηκε και η διοίκηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων για την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα λοιπόν με την παρουσίαση, η υπογραφή για τη μεταβίβαση (που θα σημάνει και την εκταμίευση της προκαταβολής των 300 εκατ. ευρώ με βάση το τίμημα που έχει συμφωνηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ) είναι «μόνο λίγες εβδομάδες μακριά» και τα επόμενα βήματα έχουν να κάνουν με τις εξής εκκρεμότητες:

  1. Να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε σχέση με τις προσφυγές που έχουν συζητηθεί αλλά δεν υπάρχει ακόμη η τελική τους έκβαση. Σημειωτέον ότι προ ημερών, υπήρξε μία ακόμη απόφαση από το ΣτΕ που ουσιαστικά είναι υπέρ της επένδυσης.
  2. Σε εκκρεμότητα είναι ακόμη κάποια διαδικαστικά ζητήματα για την επίλυση των οποίων εμπλέκεται και το ελληνικό Δημόσιο (π.χ. μεταφορά εμπράγματων δικαιωμάτων)
  3. Τρίτη βασική (και πολυσυζητημένη)εκκρεμότητα είναι αυτή για την έκδοση της άδειας καζίνο για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα (IRC) από το υπουργείο Οικονομικών εντός της έκτασης του Ελληνικού, όπου ανάδοχος είναι το επενδυτικό σχήμα των Μohegan- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η Lamda Development επιταχύνει τις διαδικασίες για την έναρξη της επένδυσης όσον αφορά τόσο τα απαιτούμενα έργα υποδομής όσο και τις συνεργασίες που θα επιδιώξει με ενδιαφερόμενους επενδυτές για συγκεκριμένα τμήματα του έργου.

  • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που έχουν κατατεθεί από επενδυτικά σχήματα για την ανάπτυξη των δύο πύργων κατοικιών και γραφείων, αντίστοιχα.

Κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα (ΑΕΕΑΠ) και ξένοι θεσμικοί επενδυτές συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που έχουν υποβάλει προτάσεις στη Lamda Development.

  • O πύργος των κατοικιών βρίσκεται στο τμήμα της μαρίνας, στο παράκτιο μέρος της έκτασης, και προβλέπει την ανάπτυξη κτιρίου 45.000 τ.μ. και ύψους έως 200 μέτρων.
  • Ο πύργος των γραφείων έχει χωροθετηθεί στο τμήμα του ακινήτου που έχει πρόσοψη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Εν τω μεταξύ, ήδη η Lamda Development έχει προχωρήσει στην πρώτη συνεργασία, με την εταιρεία ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου. Αυτή αφορά την από κοινού ανάπτυξη δύο πολυτελών ξενοδοχείων, τα οποία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα και θα απευθύνονται κυρίως σε ξένους επισκέπτες και επενδυτές. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ να ορίζεται σε 70% και της Lamda Development σε 30%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here