Συμφωνία με τη ΔΕΗ για διετή παράταση της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδας ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της τακτικής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, τονίζοντας ότι μετά τη λήξη της συμφωνίας, η εταιρεία θα ηλεκτροδοτείται από ιδιόκτητες πηγές ενέργειας.

Θα είναι, όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος, η τελευταία σύμβαση με τη ΔΕΗ μετά από 60 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας. Μετά το 2023 το εργοστάσιο θα ηλεκτροδοτείται από τη μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 826 MW αλλά και από διμερείς συμβάσεις με τα φωτοβολταϊκά.

Η μονάδα φυσικού αερίου είναι υπό κατασκευή και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου ενώ το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η κατασκευή των φωτοβολταϊκών που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο ισχύος 1,48 GW που αγόρασε πρόσφατα η Mytilineos από την Egnatia Group.

«Θα πρασινίσουμε το Αλουμίνιο και θα έχουμε φθηνότερη ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληναίος. Ο ίδιος ανακοίνωσε εξάλλου την επίτευξη τετραετούς συμφωνίας με “κλειδωμένες” τιμές για την προμήθεια αλουμίνας και αλουμινίου στον διεθνή κολοσσό του κλάδου Glencore. Τέλος εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια θα βελτιωθούν θεαματικά τα μεγέθη της εισηγμένης, σημειώνοντας ότι ήδη το 2021 θα είναι αρκετά καλύτερη χρονιά από πέρυσι και προβλέποντας διπλασιασμό της κερδοφορίας.