Η τεχνολογία και οι πρακτικές αξιοποίησης των δεδομένων Πιστωτικού Κινδύνου, οι προοπτικές και τα σημεία προσοχής της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας, οι εφαρμογές της νέας τεχνολογίας Blockchain, οι βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου αλλά και η  εικόνα του πιστωτικού κινδύνου στην ελληνική αγορά, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στο 11ο Συνέδριο Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου της ICAP. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP, Νικήτας Κωνσταντέλλος εγκαινίασε τις εργασίες παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα ευρήματα για την Ελληνική επιχειρηματικότητα  τόνισε ……..ότι η ανάκαμψη των Οικονομικών μεγεθών φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το 2019, υπό κατάλληλες συνθήκες χωρίς τις οποίες η εκτιμώμενη πορεία μπορεί να ανατραπεί. Ένα ακόμα σημαντικό εύρημα από την αξιολόγηση της ελληνικής αγοράς, αποτελεί το ποσοστό (78%), των Επιχειρήσεων που καθυστερεί τις πληρωμές εμπορικών υποχρεώσεων, φαινόμενο που γίνεται πιο έντονο στον τομέα των Υπηρεσιών.

Ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του ΣΕΒ, Μιχάλης Μασουράκης, ανέλυσε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο σημερινό περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας, συγκρίνοντας στοιχεία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής αγοράς και παρουσιάζοντας την κατάσταση και τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, μετά την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Ο Chief Credit Officer της Moodys EMEAColin Ellis, μίλησε για την γενικότερη κατανόηση του πιστωτικού κινδύνου, τονίζοντας ότι μπορεί να κλείνει ένας κύκλος «κρίσης» αλλά πρέπει να λάβουμε μηνύματα για το τι θα φέρει ο επόμενος, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην σημασία του κρατικού ρίσκου και πως αυτό επηρεάζει τον Εταιρικό τομέα.

Ο Senior Managing Director της Accenture FS ICEG Lead, Mauro Macchiαναφέρθηκε στην σημασία των Big Data, στάθηκε στις εξελίξεις που μπορεί να αποφέρει η σωστή αξιοποίησή τους, τονίζοντας την ανάγκη για προσαρμογή της αγοράς σε μια νέα εποχή Επιχειρηματικής Ευφυΐας.

Ο Αντιπρόεδρος και Chief Data Scientist της Dun & Bradstreet, Anthony Scirffignano,μίλησε για αλήθειες και μύθους Big Data, αναφέρθηκε σε σημαντικές αλλαγές στον κόσμο των δεδομένων διεθνώς, εστιάζοντας στις νέες ευκαιρίες διαχείρισης και αξιοποίησης Data, που παρουσιάζονται μέσω της εξέλιξης της επιστήμης των δεδομένων (Data science) και της τεχνολογίας.

Η Senior EconomistWestern Europe at Allianz SEKatharina Utermoehl, με μια περιεκτική αποτύπωση της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας, ανέλυσε τους σημαντικότερους κινδύνους για το επερχόμενο έτος, κάνοντας αναφορά και στις γείτονες χώρες, Ιταλία και Τουρκία.

Ο Group Data Protection Officer ICAP A.E., Γιώργος Χλωμούδης, παρουσίασε το πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων και την επιρροή του στην καθημερινότητα των εταιρειών και των φυσικών προσώπων και ανέλυσε τις ιδιαιτερότητες των απαιτήσεων του άρθρου 22 του Κανονισμού περί αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων και κατάρτισης προφίλ.

Ο  Διευθυντής Πωλήσεων της IBM Global Technology Services σε Ελλάδα & Κύπρο, Φώτης Κοσμάτος, παρουσίασε πως η τεχνολογία Blockchain θ΄αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους, ώστε να γίνουν πιο γρήγορες και ασφαλείς. Σημείωσε δε, ότι η εν λόγω τεχνολογία προβλέπεται ν’ αποτελέσει για τις ψηφιακές συναλλαγές ότι αποτέλεσε το Internet, για τις πληροφορίες και τα δεδομένα.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here