Η Pfizer επέλεξε την Ελλάδα για να αναβαθμίσει το κεντρικό επενδυτικό της πρόγραμμα. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε χθες με τον Ελληνικής καταγωγής διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά με ιδιαίτερα αποκαλυπτική ατζέντα θεμάτων. Νωρίτερα ο κ. Bourla συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer έχει ήδη επιλέξει τη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία ενός εκ των έξι συνολικά digital hubs που έχει σχεδιάσει να αναπτύξει παγκοσμίως και παρά το ξέσπασμα της κρίσης η δημιουργία του ψηφιακού εργαστηρίου digital hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και η πρόσληψη των επιστημόνων που θα το στελεχώσουν θα υλοποιηθούν κανονικά.

Το Digital Hub θα θα είναι επιχειρησιακά λειτουργικό το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλών δεξιοτήτων στην συμπρωτεύουσα με προοπτική και για περαιτέρω ενίσχυση του δυναμικού.

Σε πλήρη λειτουργία το digital hub θα απασχολεί 200 επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στα αντικείμενα της τεχνητής νοη μοσύνης των μεγάλων δεδομένων και των analytics.

Η Pfizer σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί με πανεπιστήμια και τοπικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών με στόχο να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου που στόχο έχει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των νέων τεχνολογιών και την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και εμβολίων.

Με 26 χρόνια στην Pfizer, ο 57χρονος Albert Bourla έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στον κλάδο.

Ο Albert Bourla σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Βιοτεχνολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο το 1991.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Διεύθυνση Υγείας για Ζώα του ομίλου Pfizer το 1993 ως τεχνικός διευθυντής της Ελλάδας.

Το 2001 μετακομίζει στη Νέα Υόρκη για να δεχτεί τη θέση του U.S. Group Marketing Director for Animal Health (Διευθυντή Μάρκετινγκ στο τομέα της υγείας για ζώα).

Το 2004 ορίζεται αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ νέων προϊόντων.

Το 2006 αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Και το 2009 την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού.

Στη συνέχεια ορίζεται Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο τομέα της διάθεσης των προϊόντων του Ομίλου Pfizer.

Είναι μέλος σε μια σειρά από συμβούλια. Μερικά εξ αυτών είναι το Healthcare Leadership Council (HLC), ένα φόρουμ που αναπτύσσει πολιτικές, ιδέες και προγράμματα για να κάνουν την υγεία προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες και στο International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations (IFPMA), ένας οργανισμός που αναπτύσσει αποτελεσματικές προσεγγίσεις σε θέματα υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here