Εξαιρετικά δύσκολη φαντάζει η διάσπαση της αντίστασης των 3.000 μονάδων για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures) του S&P 500, σημείο που χρήζει παρακολούθησης. Όσο βρίσκεται κάτω από το όριο των 3.300 μονάδων, δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες τοποθετήσεις μακροπρόθεσμα.

Προς τα κάτω, φαίνεται ότι υπάρχει ισχυρή στήριξη μεταξύ 3.200 και 3.220 μονάδων.

  • Προς το παρόν, η τάση εξακολουθεί να είναι bullish, μακροπρόθεσμα, χωρίς να είναι βέβαιο μέχρι την διάσπαση των 3.300 μονάδων.

Αν χαθεί το “μαξιλάρι” των 3.200 μονάδων, επόμενη στήριξη εκτιμάται πως θα είναι αυτή των 3.104 μονάδων.

Σχόλιο σχετικά με το Dax 30

Πολύ μέτρια συνεδρία την περασμένη Παρασκευή. Στην έκθεσή μας είχαμε αναφέρει ότι εάν ο δείκτης χάσει τις 13.150 μονάδες, θα μπορούσαμε να έχουμε ογκώδεις πτώσεις όπως και έγινε. Το future του Dax έχασε τις 13.000 μονάδες και έφθασε στο ελάχιστο ημέρας κάτω από 12.900 τις μονάδες. Σήμερα το πρωί προσπαθεί να ανακτήσει το όριο των 13.000 μονάδων, αλλά με την ταχύτητα και το εύρος της απώλειας της Παρασκευής, τίποτα δεν μπορεί να είναι σαφές. Προς το παρόν, στην K8 συνεχίζουμε να λειτουργούμε ενδοημερησίως. Για σήμερα πρέπει να παρακολουθήσουμε τα χαμηλά επίπεδα της περασμένης Πέμπτης, λίγο πάνω από τις 13.100 μονάδες, που βρίσκεται το πρώτο επίπεδο της σημαντικής αντίστασης. Αν κοιτάξουμε το διάγραμμα των 60 λεπτών, βλέπουμε πώς υπάρχει ένα κυρίαρχο κανάλι που έχει γίνει απόλυτα σεβαστό.

του Γιάννη Κανταρτζή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here