Τρεις Έλληνες, νέοι άνθρωποι απόφοιτοι του Harvard Business School πρωταγωνιστούν στη διαδικασία σωτηρίας της Attica Bank.

Μάικλ Βράνος,  Τζoν Γιαννακόπουλος και Νίκος Νικόπουλος είναι οι τρεις Ελληνες που  διαχειρίζονται το Ellington Management Group που ίδρυσε ο Μάικλ Βράνος που πρωταγωνιστεί στη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ της Attica Bank.

Σε διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο επενδυτή, το fund Ellington, για τον τρόπο και το μέγεθος της συμμετοχής του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank βρίσκεται μέσω των συμβούλων του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

To Ellington Fund δεν είναι άγνωστo στην Attica Bank αφού έχει ήδη αγοράσει το 69% της θυγατρικής της «Θεά Άρτεμις» στο πλαίσιο της τιτλοποίησης «Ωμέγα». 

Από την έκβαση των σχετικών διαπραγματεύσεων θα κριθεί τελικώς και το ποσοστό βάσει του οποίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συμμετάσχει στην  αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, δηλαδή το κατά πόσον θα ασκήσει το σύνολο των δικαιωμάτων του που αντιστοιχεί σε 16.533.102 κοινές μετοχές.

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία,

  • «η διαπραγμάτευση είναι σε καλό δρόμο»,

χωρίς ωστόσο να μπορεί να προεξοφληθεί ακόμα η επίτευξη συμφωνίας.

Οι συναντήσεις, διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις των συμβούλων της Attica Bank, της «AXIA Ventures» και «EUROXX Χρημτιστηριακή», για την δεσμευτική προσφορά του Ellington –ΤΜΕΔΕ που παρουσιάστηκε χθες και στο Γενικό Συμβούλιο του  Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό σχήμα Ellington –ΤΜΕΔΕ πρότεινε,  να ξεκινήσει με  80 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ. Κατόπιν,  θα καλύψει το Μετατρέψιμο Ομολογιακό ή CoCo, ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα εκδώσει η Attica.

Αυτή η στρατηγική  και οι όροι μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές, προκαλούν σημαντική μείωση (dilution) των μετοχών του ΤΧΣ.

Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Attica, έχει προσδιοριστεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank έως του ποσού των 240 εκατ. ευρώ με την έκδοση 1,2 δισεκατομμυρίου νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,20 ευρώ η κάθε μία.

Στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων προκειμένου ο δείκτης κεφαλαίων κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 (CET1) να ανέλθει στο 11% περίπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here