Η tbi bank ολοκλήρωσε με επιτυχία έκδοση ομολόγου ύψους 20 εκατ. ευρώ (πληροί τα κριτήρια MREL). Η έκδοση υπερκαλύφθηκε, γεγονός που της επέτρεψε να φθάσει στο ανώτατο όριο του ζητούμενου ποσού (από 10 έως 20 εκατ. ευρώ), καθιστώντας την τη μεγαλύτερη έκδοση ομολόγου από την tbi μέχρι σήμερα. Τη διαδικασία έκδοσης διαχειρίστηκε αποκλειστικά η tbi bank.

Το ετήσιο επιτόκιο των ομολόγων είναι 9% (καταβάλλεται ανά τρίμηνο) με λήξη στο τέλος του 2026. Ωστόσο, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να εξαγοράσει τα ομόλογα ένα έτος νωρίτερα.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επενδυτές που μας εμπιστεύτηκαν στην τρίτη κατά σειρά έκδοση ομολόγων μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το αυξανόμενο ενδιαφέρον που λαμβάνουμε από διαφορετικού τύπου επενδυτές, οι οποίοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ένα ευέλικτο εργαλείο χρηματοδότησης με υψηλή αξία στο φάσμα κινδύνου-απόδοσης. Από κανονιστικής πλευράς, το νέο ομόλογο θα στηρίξει τη συνεχή, μεγαλύτερη από την αντίστοιχη για τον κλάδο, ανάπτυξη μας”, δήλωσε ο Lukas Tursa, Executive Director της tbi bank.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η tbi έχει αναδειχθεί ως ηγέτιδα στη βουλγαρική αγορά ομολόγων, συγκεντρώνοντας συνολικά 50 εκατ. ευρώ μέσω διαφόρων υβριδικών ομολόγων.

Το ομόλογο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση τον Ιούλιο στο Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας.