Για μια ιστορική στιγμή έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε πως οι δράσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει έως το 2026.

Λαμβάνοτας τον λόγο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος της διοικούσας επιτροπής της κυβέρνησης για το Ταμείο ΑνάκαμψηςΆκης Σκέρτσος, είπε ότι «οι επενδύσεις παντρεύονται με περισσότερες από 60 μεταρρυθμίσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα καταστήσουν αποτελεσματικότερες τις επενδύσεις, που προβλέπονται στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Διερωτήθηκε «τι νόημα έχει να χρηματοδοτείς επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εάν δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο και σαφές πλαίσιο αδειοδότησης» ή «τι νόημα έχει να επενδύεις στην ψηφιοποίηση του Κράτους, εάν δεν μπορείς να μειώσεις την αναλογική γραφειοκρατία».

Το σχέδιο περιλαμβάνει κατά τον ίδιο 134.

Βασικές παρεμβάσεις

Στις βασικές παρεμβάσεις περιλαμβάνοnται:

Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων. Eπιδοτήσεις για επενδύσεις που συνδέονται με την ενεργειακή αποδοτικότητα των κατοικιών, καθώς και κτιρίων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Το πρόγραμμα στόχο έχει να προσελκύσει επενδύσεις και από εταιρείες ενεργειακών υπηρεσιών που αναλαμβάνουν την υλοποίηση των επενδύσεων και αποπληρώνονται αξιοποιώντας το όφελος που προκύπτει από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Το πρόγραμμα θα τρέξει σε συνέχεια του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

– Ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών μέσω την αξιοποίηση ΑΠΕ στο Αιγαίο και μείωση του κόστους παραγωγής ρεύματος. Σε καθεστώς εφεδρείας θα τεθούν  οι ακριβές και ρυπογόνες μονάδες στα νησιά. Για την Κρήτη στο σχέδιο του Ταμείου εντάσσεται η β’ φάση της διασύνδεσης, Ηράκλειο – Αττική καθώς η α’ φάση (Χανιά – Πελοπόννησος) πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

Μεταρρύθμιση του πολεοδομικού – χωροταξικού σχεδιασμού

-Εγκατάσταση υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

-Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και στις δημόσιες μεταφορές.

-Ενίσχυση των υποδομών προστασίας από φυσικές καταστροφές.

5G. Μέσω του πρωτοποριακού επενδυτικού ταμείου “Φαιστός”, 1/4 των εσόδων της δημοπράτησης κατευθύνεται στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος εταιρειών με αντικείμενο υπηρεσίες και εφαρμογές που βασίζονται στο 5G.

Ψηφιακή Αναβάθμιση ελληνικών επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here