Γράφει η «ξενοδόχος»

Τρεις προτεραιότητες θέτει για φέτος ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πάντως αποφεύγει επί του παρόντος να κάνει προβλέψεις για τα έσοδα του 2022, λόγω του γενικότερου περιβάλλοντος αβεβαιότητας συνολικά στην Ευρώπη.

Επιμήκυνση σεζόν, προώθηση συνολικά των ελληνικών προορισμών στην πιο δημοφιλή νησιωτική αλλά και τη λιγότερο προβεβλημένη ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας είναι οι προτεραιότητες που θέτει για φέτος το υπουργείο που διαπιστώνει πάντως υψηλό ενδιαφέρον από τις αγορές του εξωτερικού.

Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα καμπάνια από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για το ‘’Ηλιος και Θάλασσα’’, το πολύ δημοφιλές ελληνικό καλοκαίρι με στόχο να προβληθούν όλοι οι προορισμοί της χώρας.

Πέραν των υψηλών αναμενόμενων αεροπορικών αφίξεων, αύξηση αναμένεται φέτος και στην κρουαζιέρα με μεγάλη άνοδο σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, συνεχίζονται τα ταξίδια στο εξωτερικό με στόχο να αναπληρωθούν στο μέγιστο οι απώλειες των Ρώσων και Ουκρανών τουριστών.

Επόμενο ταξίδι του κ. Κικίλια για την ενίσχυση και του οδικού τουρισμού είναι στη Σερβία και ακολουθούν Πολωνία και Βερολίνο για επαφές με τουριστικούς φορείς, αεροπορικές και μεγάλους tour operators.

Στη Γερμανία συναντήσεις θα γίνουν με κορυφαίους tour operators όπως οι TUI, Der Touristik κ.α..

Εμφαση δίνεται και στην επίσης ‘’δυνατή’’ ακόμη και μέσα στην πανδημία γαλλική αγορά, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην περίοδο των ενδιάμεσων σχολικών διακοπών στη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Σε αυτή τη συγκυρία, οι ελληνικοί προορισμοί είναι ψηλά στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών με τα αεροδρόμια στους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου να έχουν τεράστια ζήτηση από τις αεροπορικές, με ζητούμενες θέσεις ακόμη και στη διάρκεια της νύχτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here