Γράφει η «ξενοδόχος»

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων προτιμά τα ταξίδια μέσα στην Ελλάδα παρά στο εξωτερικό, με τη χώρα μας να είναι στην πεντάδα των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ε.Ε. για ταξίδια εντός των τειχών. Ειδικότερα, οι Ελληνες ταξιδεύουν σε ποσοστό 88,4% εντός Ελλάδος και σε ένα 11,6% εκτός.

Τα στοιχεία προέρχονται από την Eurostat, η οποία καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ταξιδιών στο εσωτερικό σε έξι χώρες και συγκεκριμένα στη Ρουμανία (94%), την Ισπανία (91%), την Πορτογαλία (89%), την Ελλάδα (88%), τη Γαλλία (87%) και τη Βουλγαρία (86%). Ειδικά η Ελλάδα καταγράφει και το υψηλότερο νούμερο ως προς τις διανυκτερεύσεις 9,9- και ακολουθούν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου (7,1), οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί (από 6,5). Το 2017 οι Έλληνες πραγματοποίησαν, με βάση τα νούμερα που καταγράφει η Eurostat, συνολικά 6,2 εκατομμύρια ταξίδια.

Η Eurostat καταγράφει τα ταξίδια (επαγγελματικά και αναψυχής) που πραγματοποιούν οι Ευρωπαίοι στη χώρα τους και το εξωτερικό, σε ένα σύνολο  30 ευρωπαϊκών χωρών. Για το 2017, οπότε είναι διαθέσιμα και τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι κάτοικοι της Ε.Ε. πραγματοποίησαν 1,3 δισ. ταξίδια, με μία αύξηση κατά 4% έναντι του 2016. Το σύνολο των διανυκτερεύσεων ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής στον προορισμό ήταν 5,1 διανυκτερεύσεις. Όπως αναφέρει η Eurostat, το 73% των ταξιδίων πραγματοποιήθηκαν από τους Ευρωπαίους στο εσωτερικό της χώρας τους και το υπόλοιπο 27% στο εξωτερικό, εκ των οποίων ποσοστό 21% σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και μόλις 6%  σε χώρες εκτός Ε.Ε..

Ως προς τις εθνικότητες που ταξιδεύουν περισσότερο, οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου προτιμούν σε ποσοστό πάνω από 98% να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, ενώ υψηλά είναι και τα νούμερα των Βέλγων που προτιμούν το εξωτερικό (σε ποσοστό σχεδόν 80%) καθώς και των Ελβετών σε ποσοστό κοντά στο 70%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here