Το διοικητικό συμβούλιο της Τρ. Κύπρου αποφάσισε να διορίσει τον Τάκη Αράπογλου ως νέο ανεξάρτητο μέλος ενώ προορίζεται και για πρόεδρος της τράπεζας.

Σε μήνυμα που απέστειλε προς το προσωπικό, ο πρόεδρος της τράπεζας Josef Ackermann σημειώνει ότι «μετά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της 14ης Μαΐου, τα διοικητικά συμβούλια προτίθενται επίσης να θεωρήσουν τον κ. Αραπόγλου ως υποψήφιο για να με διαδεχθεί ως πρόεδρος, μόλις αρχίσει η σχετική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας. Εάν επιλεγεί, ο κ. Αράπογλου θα αναλάβει τα καθήκοντα του μετά την έγκριση του από την ΕΚΤ».

Ο κ. Αράπογλου διετέλεσε και μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου το 2012 μέχρι το 2013 που παραιτήθηκε.

Το όνομα του είχε ακουστεί για τη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Σε ανακοίνωση της η τράπεζα, σημειώνει ότι ο κ. Αράπογλου είναι χρηματοοικονομικός εμπειρογνώμονας και σύμβουλος αναγνωρισμένου κύρους. «Είναι έλληνας υπήκοος με εκτενή πείρα στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και στην επιχειρηματική, εμπορική και επενδυτική τραπεζική στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Υπηρέτησε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο συγκρότημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ως πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank και κατείχε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στις Citibank και Chase Manhattan στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην American Express στην Ελλάδα. Σήμερα, ο κ. Αράπογλου είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της διεθνούς τσιμεντοβιομηχανίας Titan Cement, εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και της ναυτιλιακής εταιρείας Tsakos Energy Navigation, εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Ο κ. Αράπογλου κατέχει πτυχίο MSc Finance and Management από το πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, BSc Naval Architecture and Ocean Engineering από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και BA Mathematics and Physics από το πανεπιστήμιο Αθηνών.

Stockwatch

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here